L'exposició sobre la riuada es trasllada a Internet

La Torre
23 de març del 2013
La Rambla d'Ègara
La Rambla d'Ègara | A.T.
La Rambla d'Ègara Foto: A.T.

L'exposició "La riuada del 1962 a Terrassa. L'abans i el després de la ciutat" tanca les seves portes aquest diumenge, però passa a ser una exposició permanent que es podrà visitar virtualment a la pàgina web del Museu de Terrassa: http://urgell.terrassa.cat/riuades.

Aquesta iniciativa neix amb la intenció de donar continuïtat a tots els materials recollits per a l'exposició temporal afegint-hi alguna novetat.

"La riuada del 62 a Terrassa. L'abans i el després de la ciutat" és una mostra de llarga durada del Museu de Terrassa que es va inaugurar al Castell Cartoixa de Vallparadís el juny del 2012. Inicialment, havia de finalitzar el 28 de febrer, però l' Ajuntament de Terrassa va decidir prorrogar-la per donar l'oportunitat, a les persones que encara no ho havien fet, de visitar la que ha estat l'exposició central del cinquantenari de la riuada. Fins el 28 de febrer, s'havien comptabilitzat 7.913
persones.

En la versió virtual es mostra la mateixa museïtzació de l'espai que hi havia al Castell Cartoixa de Vallparadís, amb els plafons, ambients i objectius que s'han estat exhibint per donar a conèixer aquest fet tràgic de la nostra història. El desenvolupament d'aquest format d'exposició ha anat a càrrec del Museu de Terrassa, del Servei de Sistemes d'Informació Territorial i Població i del Servei de Comunicació de l'Ajuntament de Terrassa.

El visitant on line pot fer un recorregut pels diferents ambients. En total, hi ha 15 espais que compten amb plafons explicatius amb fotografies, les peces del fons del Museu i els mapes. El darrer espai presenta diversos materials, com ara pel·lícules sobre les riuades, una gravació de l'acte inaugural, un dossier didàctic, el catàleg de l'exposició o audicions del locutor Joaquín Soler Serrano, entre d'altres.