L'economia del bé comú arriba a Viladecavalls

Xerrada del moviment econòmic alternatiu a l'Institut del municipi

Redacció
19 de març del 2013
Els alumnes han seguit amb atenció la xerrada
Els alumnes han seguit amb atenció la xerrada
Els alumnes han seguit amb atenció la xerrada

Un grup de 70 alumnes de batxillerat de l'Institut Viladecavalls han tingut l'oportunitat de conèixer l'Econonomia del Bé Comú (EBC), un nou model econòmic impulsat per l'economista austríac Christian Felber. Aquest acte complementa el treball realitzat amb l'assignatura d'economia, en la qual han començat a estudiar l’EBC.

La xerrada ha anat a càrrec de Ramon Morata, coordinador de l'EBC a Barcelona; Xavier López, coordinador de l'EBC a Terrassa, i Maria Papis, Coordinadora del Grup d'Empresa de l'EBC a Terrassa. Tots tres han donat a conèixer les característiques d’aquest moviment econòmic que es planteja com alternativa al capitalisme i a l'economia planificada, que es regeix pels principis de la confiança, la cooperació, la responsabilitat i la solidaritat. L'EBC s'està estenent a nivell internacional, des de l'octubre del 2010, a través de grups de treball. Durant la xerrada s'ha projectat un vídeo d'una entrevista al seu impulsar, el professor universitari Christian Felber.

El grup de Terrassa de l’'conomia del Bé Comú es reuneix mensualment, els divendres, al Casal de Barri del Segle XX. La propera trobada serà aquest divendres i és oberta a les persones interessades en l'Economia del Bé Comú. Des de la seva constitució l'any 2012, aquesta delegació ha estat treballant per al desenvolupament de la democràcia participativa i el foment del consum responsable, a més de difondre el Balanç del Bé Comú entre les empreses.