L'independentisme marca múscul

El debat sobre el futur de Catalunya celebrat al Centre Cultural amb Casals, Rull, Roigé, Carretero i Bosch ha fet petit l'auditori i ha obligat a preparar altaveus a les sales d'exposicions

J.M.O.
07 de març del 2013
Roigé, Rull, Casals, Riba, Carretero i Bosch
Roigé, Rull, Casals, Riba, Carretero i Bosch | Toni Fages
Roigé, Rull, Casals, Riba, Carretero i Bosch Foto: Toni Fages

Els camins per arribar a la independència poden ser molts, i alguns desconeguts, erò només hi ha d'haver un objectiu, la llibertat, per a viure en un país millor, més democràtic i més just socialment i econòmicament. I un dels camins més ràpids és la proclamació unilateral per part del Parlament. Són algunes de les conclusions extretes del debat celebrat aquest vespre-nit de dijous al Centre Cultural de Terrassa, amb Joan Carretero, president de Reagrupament; Muriel Casals, presidenta d'Òmnium Cultural; Josep Rull, secretari d'organització de CDC; Alfred Bosch, diputat al congrés del grup ERC+RCat+Catalunya Sí; i Josep Maria Roigé, vicepresident de l'AMI i alcalde de Balaguer. Tots, grans espases de la política catalana i reconeguts independentistes.

El debat-tertúlia ha generat un interès especial, amb un auditori ple de gom a gom i desenes de persones sense una cadira on seure. Finalment s'han preparat altaveus especials a les sales d'exposicions on la gent ha pogut seguir les exposicions i les preguntes.

Pels tertulians, també pot haver-hi un o molts ritmes d'arribar al cim. I el que cal per tenir un estat propi és unitat de totes les forces, unitat i convenciment sobre el fet que la independència ara és molt més que un somni, una realitat, malgrat els entrebancs que posarà Espanya, element en el que tots els ponents han coincidit.