Clara Anyó es classifica per a la Copa del Món de Barcelona

Anyó, s'ha classificat per a la Copa Internacional
Anyó, s'ha classificat per a la Copa Internacional | CET
La Torre
06 de març del 2013
Aquest cap de setmana, 8, 9 i 10 de març es disputa a les instal·lacions de l’INEFC de Barcelona el 37è Torneig Internacional Ciutat de Barcelona, una de les proves més importants del circuit internacional de la modalitat d’Espasa Femenina Absoluta. Any rere any, el Ciutat de Barcelona bat rècords de participació i competitivitat, fent créixer el prestigi organitzatiu de la Federació Catalana d’Esgrima.

Es reuniran a la prova gairebé 200 tiradores de l’elit mundial, representant a 39 països. Entre elles, destaquen la vigent campiona olímpica l’ucraïnesa Yana Shemyakina, i l’actual número 1 del rànking internacional, la xinesa Sun Yujie. Els requisits per participar-hi són molt selectius, ja que per tenir el privilegi de creuar l’espasa amb les millors del món cal estar a la llista de les 20 seleccionades per la Real Federación Española de Esgrima. Per això, pel Club d'Esgrima Ciutat de Terrassa, un club emergent sense tradició competitiva internacional, és molt meritori.
 
La terrassenca Clara Anyó serà a la gran cita. És la segona vegada que un tirador del  CECT es classifica per una Copa del Món Absoluta, i el seu president, Nicolás de Echaniz, expressa aquesta gratitud, "com a club és un orgull que una de les nostres tiradores estigui present en aquesta competició. No només per la gran importància de la data, sinó també pel gran esforç que significa classificar-se. Una prova més de la gran evolució de l’esgrima a la nostra ciutat", ha afirmat.
 
Clara Anyó, de 30 anys, està tenint una temporada difícil a causa de les lesions, i està afrontant totes les cites competitives amb un coratge i disciplina dignes de lloança, i sempre amb les mires posades a aconseguir el gran objectiu de la temporada: obtenir la classificació pel Ciutat de Barcelona. Ara que l’objectiu s’ha assolit, la motivació és gaudir d’aconseguir la millor classificació possible i seguir contribuint a fer créixer l’esgrima terrassenca. Anyó ha manifestat que "poder-se medir amb tiradores de nivell internacional és una oportunitat increïble per apendre competint amb les millors, cada segon d'aquesta competició és una experiència molt valuosa".