S'estrena l'Espai Roig d'EUiA

La Torre
04 de març del 2013
Inauguració de l'Espai Roig d'EUiA
Inauguració de l'Espai Roig d'EUiA | EUiA
Inauguració de l'Espai Roig d'EUiA Foto: EUiA

Aquest cap de setmana s'ha estrenat la nova seu d'EUiA a Terrassa. El local, batejat al Twitter amb el nom de "Espai Roig de Terrassa", és una casa situada al barri de Ca n'Anglada, al carrer de Santa Llúcia nº 157. El local es va omplir de gom a gom, i moltes persones van quedar-se sense cadires.

El coordinador local d'EUiA a Terrassa, Ivan Martos, agraïnt l'assistència als militants, amics i amigues d'EUiA. També va mencionar la presència de destacats representants d'altres formacions com PSC, ICV, ERC i CUP, així com dels sindicats CCOO i UGT, i de moviments socials com la FAVT, el Kasalet, Ràdio Kaos, Coordinadora d'Entitats del Districte 2.

Ivan Martos va continuar dient que els pobres tenim poques ocasions de fer celebracions, i que aquest moment era una. Va remarcar que els principals recursos d'EUiA no són econòmics, sino que són les persones i el seu treball voluntari i desinteressat. I va explicar qui va viure en aquesta casa, els seus valors, la seva lluita i el seu sacrifici. Per a EUiA de Terrassa "és un orgull tenir el local a l'antiga casa del comunista Antonio Núñez". Finalment, Ivan Martos va concloure animant a tothom a lluitar "pels nostres drets i el nostre futur, per evitar que ens tanquin escoles com la Can Montllor, i a recuperar els valors d'unitat i solidaritat del poble".

La jove diputada al Parlament d'ICV-EUiA, Lorena Vicioso. Va parlar del creixement d'EUiA i dels nous locals que s'estan obrint per tot el territori i va repassar l'actualitat política: corrupció, retallades, indignació ciutadana... Va centrar el seu discurs "en la necessitat d'empoderament de la ciutadania per a impulsar un nou procés constituent que regeneri la democràcia, molt malmesa en aquests moments". Va afirmar que la tasca dels diputats de la coalició és estar en les mobilitzacions socials al carrer al costat de la gent.

El responsable d'organització d'EUiA a Terrassa, Raúl Martínez, va tornar a remarcar que el local és el fruit dels companys i companyes d’EUiA de Terrassa i de simpatitzants que han col·laborat desinteressadament. I que la nostra pretensió es que sigui un lloc de trobada, debat i lluita al servei de la ciutadania terrassenca. Per aixó el local s'obrirà a altres entitats i moviments populars. I per acabar, va donar pas al picapica, refrigeri i brindis per a concloure la celebració.