L' ESCAC oferirà el primer Màster en Cinematografia de l'estat

La nova titulació, de dos anys i que té fins a vuit especialitats, obligarà l'escola a construir dos edificis a La Farinera

Redacció
28 de febrer del 2013

L'Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC), amb seu a Terrassa, ampliarà l'any que ve l'oferta formativa amb un nou màster oficial en Cinematografia, el primer que s'impartirà en tot l'estat.

Per dur-lo a terme, serà necessari ampliar les instal·lacions amb dos edificis nous al voltant de la seu central actual, ubicada a La Farinera.
 
El Màster Oficial en Cinematografia (Universitat de Barcelona) va dirigit a persones amb una formació i una experiència professional prèvia en el món audiovisual que desitgin millorar en un entorn educatiu exigent d'alta qualificació i concebut per estimular el talent a través de la inserció en un equip de treball on es preveu la realització de dues peces audiovisuals: un llargmetratge col·lectiu i un curtmetratge individual.

El programa acadèmic estableix que cada alumne formi part d'un equip compost de professionals (un director, un productor, un guionista, un director de fotografia, un sonidista, un muntador i un director d'art) i és per aquest motiu que les places disponibles estan condicionades pel perfil dels candidats.

El pla formatiu inclou tallers de perfeccionament per a cadascuna de les especialitats i un taller conjunt de desenvolupament, així com sessions de preproducció, producció i postproducció. A més,  inclou Master Classes a càrrec de professionals altament qualificats i reconeguts en l'àmbit estatal i internacional.

El Màster dura dos anys acadèmics a temps complet. Hi ha 48 places (6 per cada especialitat) i s'impartirà un 40% en català, un 40% en castellà i un 20% en anglès.
El preu orientatiu és de 12.800 euros a l'any però hi ha possibilitat de beques i finançament. Per als alumnes de l'ESCAC el preu és de 9.400 euros l'any.