CiU Terrassa lamenta el tancament de l'escola Can Montllor

La Torre
22 de febrer del 2013
Vigués, Rull i Lluís presentant la moció sobre La Rambla.
Vigués, Rull i Lluís presentant la moció sobre La Rambla. | Lluïsa Tarrida
Vigués, Rull i Lluís presentant la moció sobre La Rambla. Foto: Lluïsa Tarrida

CiU-Terrassa lamenta profundament la decisió de la Generalitat de tancar l’escola de primària Can Montllor, no obstant, recorda que aquesta decisió s'ha pres "en una situació d’ofec econòmic del Govern de Catalunya i en un context de davallada demogràfica a la ciutat de Terrassa". Els nacionalistes afirmen que en els últims tres anys, la ciutat ha passat de 3.100 naixements el 2008 a 2.840 el 2011. Això vol dir que hi ha 260 nens menys, uns 10 grups escolars menys.

Els nacionalistes alerten que "durant els propers anys s’hauran de tancar a Terrassa més línies d’educació infantil i haurem de dedicar els nostres esforços per proveir la ciutat de places d’ensenyament secundari obligatori" i afegeixen que des del grup municipal "hem treballat dins al darrer moment per evitar el tancament de l'escola Can Montllor, perquè no estem gens satisfets".

Ara, CiU prioritzarà que el procés de transició cap a l’escola Roser Capdevila "es faci en la millor de les situacions; i treballarem per garantir que la Generalitat de Catalunya mantingui una actitud de diàleg permanent amb la comunitat educativa".

"Ballart fa deu dies que ho sabia i no va fer res"
Convergència també afirma que en aquest context, quan l’alcalde de Terrassa "ha demanat una reunió amb la consellera d’Educació, ens hem posat en contacte amb la consellera perquè el rebés el més aviat possible. Aquesta trobada s’ha realitzat en menys de 24 hores".

De totes maneres, des de CiU volen subratllar que l’Ajuntament de Terrassa "coneixia" la decisió del departament d’ensenyament de tancar l’escola Can Montllor des del 12 de febrer. "Fa 10 dies que ho sabia i no ha fet res", declaren i sentencien "és sorprenent que l’alcalde digui que ha conegut aquesta notícia pels mitjans de comunicació, i que no hagi sol·licitat una reunió amb la consellera fins que s’hi ha vist abocat després de reunir-se amb la comunitat educativa". Els nacionalistes diuen que "aquesta actitud de l’alcalde, es contraposa amb la d’altres municipis que des del primer dia que van conèixer la notícia van contactar amb la Conselleria d’Educació per trobar una solució als tancaments de les escoles. Sembla que l’alcalde torna a actuar més per criteris propagandístics, que no pas pel bé dels ciutadans de Terrassa".