El PSC farà mans i mànigues per salvar l'escola de Can Montllor

Alfredo Vega manifesta que "no és acceptable que la planificació de l’educació es faci únicament sota criteris econòmics, sense valorar aspectes com la qualitat, l’equitat i l'igualtat 'oportunitats"

La Torre
20 de febrer del 2013
Alfredo Vega s'ha mostrat molt crítica amb la resolució del TS
Alfredo Vega s'ha mostrat molt crítica amb la resolució del TS | La Torre
Alfredo Vega Foto: La Torre

Un dia després que dos inspectors de la Generalitat anunciessin als mestres, pares i mares la decisió de tancar l’Escola de Can Montllor, el PSC de Terrassa ha demanat al Grup Parlamentari Socialista al Parlament de Catalunya la presentació, amb la màxima urgència, d’una proposta de resolució. Presentada aquest dimarts 19 de febrer, demana a la Generalitat que acabi les obres del futur centre educatiu i que no tanqui l’actual Escola de Can Montllor.

Alfredo Vega, secretari d’Educació de la comissió executiva terrassenca del PSC, ha manifestat que "no és acceptable que la planificació de l’educació es faci únicament sota criteris econòmics, sense valorar aspectes com la qualitat, l’equitat i l’ igualtat d’oportunitats". Vega ha criticat "que la suma de les mesures regressives i injustes del ministre Wert, contingudes en la polèmica llei d’Educació (LOMCE) i les retallades ideològiques i sovint injustificades de la Consellera Rigau, estan produint un retrocés en educació al segle passat i deixant sense futur la nostra ciutat i el nostre país". En aquest sentit ha afirmat "que les retallades aplicades en l’ensenyament públic, ja sigui en substitucions, en l’eliminació de la sisena hora o en totes les activitats per aconseguir un millor entorn educatiu i millorar l’ igualtat d’oportunitats afecten de manera més greu als alumnes més febles, i tornen al vell debat entre l’ensenyament públic i el concertat que creien superat, però que el govern de CIU torna a revifar. L’abandonament del suport a l’etapa 0-3, en un moment de màxima necessitat social conforma també aquestes retallades ideològiques".

"La Generalitat deu més de 21 milions d’euros a Terrassa, ha paralitzat o endarrerit nombrosos projectes, no dóna respostes a les peticions de l’Ajuntament de Terrassa per concretar-ne terminis i a sobre ens castiga tancant escoles i retallant recursos educatius a la nostra ciutat", ha afirmat Alfredo Vega. En paraules del secretari local d’Educació i tinent d’Alcalde a l’Ajuntament de Terrassa, "qualsevol projecte nacional, federal o independent és inseparable d’un projecte social, i l’educació és un element clau d’equitat i de futur. Els socialistes defensarem sempre la qualitat educativa i l’equitat com característiques inseparables de qualsevol sistema educatiu que vulgui garantir el futur i la justícia social . Podem entendre, clar que sí, els problemes econòmics de la Generalitat, però no acceptem aquest continuat atac a serveis tan importants com l’educació ni que mai no es donin explicacions ni es busquin solucions alternatives. Senzillament, crec que no en tenen ganes o que no estan a l’alçada de l’exigència que representa governar seriosament un país com el nostre".

Alfredo Vega ha recordat que l’agrupació local de Terrassa ha estat i estarà al costat dels pares i mares, dels mestres i dels alumnes de Terrassa en un tema tan important com l’educació. "Emplacem al Departament d’Ensenyament a consensuar una proposta de futur del país, que conjugui qualitat i equitat i aquí si que trobarà als socialistes".