La Cecot ajuda a finançar els emprenedors culturals

Ho fa a través d'un programa de la xarxa catalana Business Angels

Redacció
05 de febrer del 2013
Sessió informativa a emprenedors culturals
Sessió informativa a emprenedors culturals | Cecot
Sessió informativa a emprenedors culturals Foto: Cecot

Una trentena de persones han conegut el programa de la xarxa catalana de Business Angels (BANC) per trobar alternatives de finançament als emprenedors culturals.

BANC va néixer per iniciativa de la patronal Cecot i la Fundació Privada per a la Promoció de l'Autoocupació de Catalunya (CP'AC), amb el suport de l'Institut Català de Finances (ICF). Alhora, BANC compta amb el suport d'ACC1Ó i està integrada a la Xarxa d'Inversos Privats (XIP), i és membre de la Xarxa espanyola de Business Angels (ESBAN) i de la European Business Angels Network (EBAN). És una associació d'inversors privats –els denominats 'business angels'– que compta amb una plataforma per posar en contacte inversors potencials i empreses o emprenedors que cerquen finançament

El programa Ángeles y Cultura para la Creación de Más Empleo (ACCME) ACCME té per objectiu dinamitzar l'emprenedoria i la inversió en el sector cultural. Aquesta segona edició del programa tindrà lloc el primer quadrimestre de 2013 i constarà de tres fases: captació, formació i inversió. En la fase de captació, es faran sessions informatives per a la difusió i inscripció en el programa de projectes empresarials del sector cultural.

D'aquests, se'n farà una selecció de 15 que passaran a rebre una formació "Investment readiness", sessions formatives en les quals se'ls ajudarà a assentar bé les bases del seu negoci empresarial i se'ls prepararà per rebre inversió. Finalment, cinc d'aquests projectes seran seleccionats per exposar en un fòrum d'inversió davant d'uns trenta inversors privats.

En els propers dies, BANC organitzarà més sessions informatives de captació i inscripció de projectes empresarials del sector cultural al programa. A meitats de març es donaran a conèixer els 1quinze candidats seleccionats per entrar a formar part del Investment Readiness.