ICV demanarà al Parlament desprogramar el IV Cinturó

A la proposta també insta a la Generalitat a desafectar els terrenys afectats pel projecte de la B-40 i al Ministerio de Fomento a acabar les obres iniciades l'any 2007 entre Viladecavalls i Olesa

La Torre
25 de gener del 2013
Obres del IV Cinturó a Viladecavalls
Obres del IV Cinturó a Viladecavalls | La Torre
Obres del IV Cinturó a Viladecavalls Foto: La Torre

El president d’ICV al Vallès Occidental, Santi Cayuela, ha posat en valor la tasca desenvolupada per la Campanya Contra el Quart Cinturó que ha aconseguit que el Govern Central aturi el projecte per la caducitat dels estudis mediambientals. S'ha demostrat  com la lluita des de les plataformes cíviques és important per acabar amb les injustícies i les amenaces al territori". Cayuela ha afegit que "és el moment de posar el comptador a cero i desprogramar el quart cinturó, per això des d’ICV-EUiA presentarem una proposta de resolució al Parlament en aquest sentit i per fer un estudi de millora de la mobilitat".

Per altra banda, Carles Rodríguez - Alcalde de Viladecavalls- ha recordat que les obres del quart cinturó que van començar l’any 2007, només han finalitzat el tram Viladecavalls-Terrassa, mentre que el tram entre Viladecavalls i Olesa de Montserrat s’ha aplaçat "sine die". Rodríguez ha reclamat que el Ministerio de Fomento acabi les obres i "garanteixin la seguretat ja que ara mateix és una obra abandonada". "Hem patit una destrossa al territori irreparable fruit d’una mala planificació que no dóna resposta a les necessitats que de mobilitat entre el Baix Llobregat i el Vallès, com a mínim que acabin el tram que han començat", ha conclòs l'alcalde.

Marta Ribas, diputada ecosocialista al Parlament, ha explicat que el grup d'ICV-EUiA està consensuant amb altres forces polítiques la proposta de resolució. "En aquesta proposta instem al Ministerio de Fomento a desprogramar el projecte del quart cinturó però reservant els recursos que s’hi anaven a invertir, traspassant-los a la Generalitat perquè aquesta inverteixi en propostes de millora de infraestructures i plans de mobilitats alternatius per les dues comarques del Vallès.", ha apuntat la diputada.

La proposta també reclama desafectar els terrenys afectats pel projecte del quart cinturó entre Terrassa i la Roca del Vallès; la realització d’un nou estudi de mobilitat que prioritzi el transport públic, ferroviari i l’aprofitament i  millora de les vies inter-urbanes ja existents, i reclamar al Ministerio de Fomento la finalització de les obres del tram entre Viladecavalls i Olesa de Montserrat.