Rellinars és «territori català lliure» amb els vots d'ERC+GIR

Carles Batalla
20 de desembre del 2012
La declaració de \"territori català lliure\" ha tornat a desfermar la política entre l'equip de govern i CiU i ERC+GIR
La declaració de \"territori català lliure\" ha tornat a desfermar la política entre l'equip de govern i CiU i ERC+GIR | C.B.
La declaració de "territori català lliure" ha tornat a enfrontar equip de govern i ERC+GIR Foto: C.B.

Rellinars ha seguit els passos de Viladecavalls i Ullastrell i s'ha convertit en "territori català lliure". La declaració s'ha aprovat de manera peculiar en un altre Ple farcit de retrets entre CiU i ERC+GIR. Albert Ferrer deia que fer la votació era "anar contra les lleis establertes" en considerar que la qüestió s'havia entrat a última hora i que, per tant, no podia constar a l'ordre del dia. Pi li ha recordat que en ocasions anteriors s'havien inclòs i discutit assumptes sobrevinguts.

L'alcalde ha suggerit posposar-ho al següent Ple per preparar una qüestió "tan transcendent" amb més calma i ha apuntat el temor de rebre una denúncia de Manos Limpias, com ja ha passat amb altres municipis catalans (el darrer, Celrà). Després d'acordar que es votaria, la declaració de "territori català lliure" s'ha aprovat amb els tres únics vots d'ERC+GIR perquè ni CiU ni el regidor socialista, Jordi Adrià, han volgut votar.

Adrià no vol ser l'ase dels cops
Jordi Adrià ha defensat el mateix argument que el regidor socialista de Viladecavalls, Antonio Navarro: que aquesta qüestió havia de ser consultada als rellinarsencs.

Adrià ha aclarit que a ell "no li fa nosa la bandera espanyola" però que es considera catalanista i que el seu partit és federalista, amb la qual cosa no comparteix la via de la independència. En qualsevol cas, no vol ser utilitzat per les altres formacions del consistori.