CGT Ficosa denuncia «una deslocalització encoberta»

Nova reunió entre sindicat i empresa per negociar la reestructuració de la plantilla

L. T.
13 de desembre del 2012
576_1338974006_MG_5539_retocada2
576_1338974006_MG_5539_retocada2

Aquesta setmana s'ha celebrat una nova reunió entre els representants legals dels treballadors i els representants de l'empresa Ficosa per debatre sobre la futura reestructuració de plantilla. En aquesta trobada, dins del marc del període de consultes, el comitè ha destacat que "atès els pocs llocs de treball disponibles i el poc temps per estudir i aplicar criteris justos, hem optat per ometre la prevalença d'uns col·lectius sobre els altres per no incórrer en possibles discriminacions".

Quant a la clàusula de retorn, l'empresa ha rebutjat la proposta presentada per la CGT i que consistia en: el treballador percebés la totalitat de la seva indemnització, que assumís l'impacte fiscal si per pròpia voluntat decidia tornar i que entrés amb les condicions laborals vigents en aquell moment. Com a contrapartida, han ofert una modificació aquest cop sense retornar els 20 dies per any treballat amb el màxim d'una anualitat a canvi de calcular la proporció que tenint en compte l'antiguitat això suposaria. Des de CC.OO s'ha sol·licitat que es millori el pla social fent-lo extensible més enllà dels sis mesos.

Des de la CGT s'ha traslladat que la presentació de l'ERO d'extinció no és només la culminació d'un pla industrial sinó que també ha de servir per mantenir la viabilitat de l'empresa en un futur. Per això, el sindicat ha sol·licitat a l'empresa que es comprometi per escrit a "garantir una vida productiva a Ficosa Electronics, establir un mínim de plantilla (els 330 treballadors que hi haurà el gener) i que estableixi unes garanties indemnitzatòries en cas d'incomplir les anteriors premises".
 
Segons els sindicats, l'empresa ha manifestat no tenir "cap problema" a plasmar d'alguna manera la vida productiva del "grup d'empreses" i d'establir un mínim de plantilla, però no veuen la possibilitat de pactar "cap indemnització". La CGT ha posat de manifest "la falta de confiança que existeix a la plantilla i la percepció que aquest procés ha sigut una deslocalització encoberta", per això reclamaven poder acordar aquest pacte.