L'Abat Marcet de Terrassa retorna a la normalitat

Recta final de les obres de la sortida d’emergència dels Ferrocarrils de la Generalitat

Nació Digital
01 de desembre del 2012
Obres a l'avinguda de l'Abat Marcet
Obres a l'avinguda de l'Abat Marcet | J.M.O.
Obres a l'avinguda de l'Abat Marcet Foto: J.M.O.

Els progressos a les obres que executa la Generalitat de Catalunya a l’Avinguda Abat Marcet faran possible aquest dilluns restablir la normalitat a diferents vies afectades i a la línia 7 dels autobusos urbans.

Els canvis que s’executaran seran els següents:

Restitució dels carrils de sentit oest de l’avinguda, que estaven desviats pels treballs a la mitjana, i obertura del tram de vorera nord que estava tallat.

El carrer de l’Ancianitat, que estava tallat entre l’avinguda i el carrer del Maestrat, s’obrirà de nou al trànsit i tornarà a ser de sentit nord, igual que la resta del carrer. Fins ara aquest tram era de sentit sud per tal de permetre l’accés als aparcaments.

El carrer del Maestrat, entre Ancianitat i Doctor Cistaré, tornarà a ser de sentit est, com la resta del carrer. Aquest tram ha estat de sentit oest mentre ha durat el tall d’Ancianitat, per tal de permetre als veïns l’accés als aparcaments del tram tallat.

L’obertura del carrer Ancianitat farà possible la recuperació del recorregut de la línia L7 dels autobusos urbans. Aquesta línia estava desviada des d’octubre de 2010. Els autobusos que pugen pel carrer Independència es desviaven per Abat Marcet, Doctor Cistaré i Voluntaris Olímpics per sortir al carrer Ancianitat. A partir de dilluns es tornarà a l’itinerari previ a les obres i els autobusos passaran directament d’Independència a Ancianitat.

La Generalitat de Catalunya està finalitzant les obres que executa a la l’Avinguda Abat Marcet, que inclouen la fase final dels treballs en superfície de la sortida d’emergència del túnel dels Ferrocarrils de la Generalitat i la restitució la mitgera central i dels carrils de circulació, que estaven desviats per les obres dels FGC des de fa més de dos anys.

L’Ajuntament de Terrassa va reclamar al govern català que executés aquestes obres de restitució arran l’anunci de la paralització de les obres dels ferrocarrils, el passat gener. Les obres a l’avinguda van començar a la primavera i es preveu que finalitzin el 19 de desembre, quan es tornaran a obrir els carrils bici de l’avinguda Abat Marcet i es restabliran els carrils de sentit est de l’avinguda amb el seu traçat definitiu. Només restarà pendent el replantat de les palmeres, que no es podrà dur a terme fins l’estiu per garantir la supervivència de les palmeres.

Nou tall a mitjans de desembre

Abans no acabin les obres hi haurà una altra afectació sobre el trànsit. Es preveu que entre el 12 de desembre al migdia i el 16 de desembre a la nit es talli el tram final del carrer Independència (entre Autonomia i Abat Marcet). Per aquest motiu, durant aquests cinc dies s’haurà de desviar de nou la línia L7, que anirà per 22 de juliol, carretera de Rellinars i Abat Marcet, aprofitant parades ja existents d’altres línies.