Oriol Junqueras: «No pots guanyar contra el jutge que ens jutja»

ERC omple de gom a gom la plaça de la Torre del Palau de Terrassa

Joan Manel Oller
28 d'octubre del 2012
Oriol Junqueras i Isaac Albert, a laTorre del Palau
Oriol Junqueras i Isaac Albert, a laTorre del Palau | Joan Manel Oller
Oriol Junqueras i Isaac Albert, a laTorre del Palau Foto: Joan Manel Oller

Esquerra Republicana de Catalunya va celebrar un míting de precampanya a la plaça de la Torre del Palau amb el seu president, Oriol Junqueras, i Isaac Albert, president d'ERC de Terrassa com a grans estrelles.

Isaac Albert va obrir l'acte explicant breument el procés de l'independentisme i la seva obertura amb el pas del temps. "Hi ha qui fa molt que som independentistes però aquí no es tracta de veure qui fa més ni veure qui ho diu més alt, sinó de sumar cada cop a més persones a aquest projecte".

Oriol Junqueras va copsar l'atenció del públic que omplia de gom a gom la plaça de la Torre del Palau comentant que "el somni de la Independència de Catalunya està més aprop que mai i això fa que estiguem molt contents, però alhora estem molt preocupats perquè cada dia que passa sense ser independents, l'atur puja, la sanitat i la educació es veuen retallades, els autònoms i les empreses han de tancar". Militants del partit comentaven que amb la nova direcció de la formació sembla que s'hagin deixat enrere els moments més foscos i que s'obri una porta a l'esperança. El poder de convocatòria en seria la mostra més fefaent.

Junqueras va criticar la passivitat i la indefinició de Convergència i Unió: "Hi ha estructures d'estat que mai ens seran transferides fins que no siguem estat i és que hi ha coses que no es poden fer poc a poc, sinó que s'han de fer totes d'una tacada". En referència a la negociació amb l'estat i la comunitat internacional el president d'ERC va dir que "no pots guanyar contra el Jutge que ens jutja, per això cal que Catalunya segui a la taula de les nacions lliures del món i siguin aquestes les que jutgin el procés d'independència".

Finalment Oriol Junqueras no va voler oblidar l'actual situació de crisi, l'atur enfilat al 25% l'augment d'aturats d'alta duració, així com el nombre de llars amb tots els seus membres a l'atur i ha conclòs que "Com a país, no ens mereixem patir per les nostres escoles, no hauríem de patir per la nostra sanitat, no és just que les nostres empreses es vegin obligades a tancar, entre d'altres coses perquè paguem el 3er IRPF més alt del món després d'Aruba i Suècia"

L'acte va acabar amb un llarg aplaudiment del públic i crits per la Independència.

Les Joventuts d'Esquerra Republicana de Catalunya (JERC) de Terrassa van aprofitar la jornada per repartir xocolata desfeta entre els assistents.