Per no perdre's a les Esglésies

L'Ajuntament posa en marxa uns nous sistema de senyalització a la Seu d'Ègara

La Torre
21 d'octubre del 2012
Marc Pulido a Sant Pere
Marc Pulido a Sant Pere | J.M.O.
Ésglésia de Santa Maria Foto: La Torre

L’Ajuntament de Terrassa ha dissenyat un Pla de senyalització i informació d’accessos a la Seu d’Ègara que es desenvoluparà durant els propers mesos amb la previsió de finalitzar els treballs i accions inclosos al pla abans de l’estiu. La mesura, que es va començar a treballar a principis d’any, s’emmarca en el Pla de dinamització de la Seu d’Ègara, enfocat a potenciar la promoció del conjunt monumental, impulsar activitats i millorar l’experiència de la visita.

Els objectius del pla són establir, senyalitzar i potenciar un itinerari principal d’accés, complementat amb una sèrie d’itineraris secundaris; millorar la senyalització informativa i la de caràcter turístic i cultural, potenciar la difusió d’aquests itineraris entre professionals i públic i contribuir a l’increment del nombre de visitants a La Seu d’Ègara.

L’itinerari principal a peu que es vol potenciar amb la nova senyalització relliga pàrquings, estacions de FGC i RENFE, i travessa un paisatge urbà molt atractiu, amb una notable oferta comercial, cultural, de restauració i de serveis. A més, la ruta enllaça amb l’itinerari modernista.


Tres sistemes de senyalització
El pla preveu actuacions en tres sistemes diferents de senyalització: millores en la senyalització viària convencional, ampliació de la senyalització turística i creació d’una nova senyalització cultural i socioeconòmica específica per l’Antic Poble de Sant Pere.

El servei de Via Pública està introduint millores progressivament en els panells informatius que senyalitzen les direccions a l’interior de la ciutat. En senyals nous hi figura ja la senyalització “La Seu d’Ègara” i s’estan efectuant modificacions parcials de senyalització en diversos punts de la ciutat.

El Servei de Turisme, amb la col·laboració del Servei de Cultura, prepara per als propers mesos la instal·lació d’una sèrie de panells de senyalització de la Ruta Medieval, de característiques similars als que ja senyalitzen la Ruta Industrial i Modernista. Aquest projecte, recentment subvencionat per la Diputació de Barcelona, es troba actualment en fase de disseny i pre-producció. Es preveu instal·lar la senyalització (que inclourà l’itinerari principal d’accés a La Seu d’Ègara) a principis de 2013.

Finalment, el projecte urbanístic de perllongament del carrer Joan Duch fins a la plaça del rector Homs, que es troba en fase de licitació, inclou la instal•lació de senyalització de caire cultural, turístic i socioeconòmic en diversos punts de l’Antic Poble de Sant Pere, que s’instal·larà un cop acabades les obres.

A més, la Generalitat de Catalunya posarà properament una sèrie de rètols informatius de grans dimensions a les carreteres d’accés a la ciutat (C-16, N-150, C243c i BP-1503) dedicats exclusivament a La Seu d’Ègara. Aquesta actuació ha estat impulsada en col·laboració amb el Servei de Turisme de l’Ajuntament.

Les diferents accions de senyalització es reflectiran progressivament en les publicacions o plànols municipals i en la informació disponible a Internet (www.terrassa.cat i www.seudegara.cat).


Increment de visitants
Aquestes mesures, juntament amb altres mesures ara la programació d’activitats i accions promocionals, han de tenir un efecte dinamitzador sobre el públic terrassenc i els visitants a mig i llarg termini, i afavorir un augment en la xifra de visitants, que ja actualment manté una tendència a l’alça. En aquest sentit, en els primers nou mesos de l’any el conjunt ha rebut un total de 10.998 visitants, la qual cosa significa un creixement d’aproximadament un 8,5% en relació al mateix període de l’any anterior, quan la xifra total de visitants va ser de 10.061 persones.