El Districte 4 recull aliments contra la pobresa

El dissabte 20 s'ha fet un acte a la plaça de l'assemblea de Catalunya, amb música i grups de cultura popular

La Torre
21 d'octubre del 2012
Recollida d'aliments al Districte 4
Recollida d'aliments al Districte 4 | Joan Manel Oller
Recollida d'aliments al Districte 4 Foto: Joan Manel Oller

Coincidint amb el Dia mundial per a l'eradicació de la pobresa (17 d'octubre), aquest dimecres ha arrencat una campanya de recollida d'aliments al Districte 4 impulsada per la Comissió Social i del Voluntariat del Consell Municipal del Districte.

La campanya, que porta per títol "La pobresa no distingeix", ha inclòs un acte central el dia 20 d'octubre a la plaça de l'Assemblea de Catalunya, i finalitzarà el 31 d'octubre. El dissabte s'han recollit més de vint carros de menjar, "tot un èxit", segons els organizadors. "Fins i tot algunes dones que cobren només 400 euros al mes han col·laborat".

A principis de novembre els membres del consell del districte visitaran el Centre de Distribució Social d'Aliments "El Rebost" i hi lliuraran els aliments recollits.

La regidora presidenta del Consell, Josefina Soler, ha adreçat una carta a totes les entitats del districte i als membres del consell per informar sobre la campanya i cridar a la participació. En aquesta carta, Soler explica que amb aquest projecte es pretén analitzar els nous models de pobresa i les noves realitats socials i, aprofitant el potencial d'incidència i acció al territori de la xarxa d'entitats del districte, mobilitzar la ciutadania per crear i dur a terme actuacions que mitiguin les situacions d'augment de la pobresa i la dificultat de cobertura de les necessitats bàsiques en sectors creixents de població.

La recollida d'aliments s'ha fet als següents punts:
-AVV de La Maurina (Av. Àngel Sallent, 55)
-AVV de Ca N'Aurell (c/ Blasco de Garay, 51)
-AVV de Roc Blanc (pl. del Roc Blanc, 48)
-AVV de La Cogullada (c/ Joaquim de Sagrera, 15)
-AVV de Can Palet de Vista Alegre (pl. de la Pau, 1)
-Casal de gent gran de Ca N'Aurell (c/ Nicolau Talló, 191)
-Casal de gent gran de La Maurina (c/ Núria, 175)

Diferents accions
Des de principis d'octubre s'estan portant a terme diferents mesures de difusió de la campanya com ara la distribució d'un full informatiu pels comerços i equipaments del districte.

L'acte central del dissabte 20 d'octubre ha inbclòs diferents activitats i espectacles entre les 10.30 i les 13.30h a la plaça de l'Assemblea de Catalunya, com ara actuacions de ball, sardanes, ball country, taller de dansa Bollywood, tamborinades amb els Diables de La Maurina i els Diables de Ca N'Aurell, contes, activitats infantils i tallers per a joves i adults. Totes les activitats aniran a càrrec d'una dotzena d'entitats del districte. Un grup de voluntaris s'encarregarà de la carpa que hi haurà durant tot el matí per a la recollida d’aliments.

A més de la recollida, el projecte inclou també accions de sensibilització com ara visites d'escoles i entitats al Centre de Distribució Social d'Aliments "El Rebost".