Solidaritat Antirepresiva es manifesta per Jonathan

Una cinquantena de persones van recórrer els carrers del centre demanant justícia

A.P.
23 de setembre del 2012
Una de les pancartes a la manifestació per Jonathan Carrillo.
Una de les pancartes a la manifestació per Jonathan Carrillo. | Albert Prieto
Una de les pancartes a la manifestació per Jonathan Carrillo. Foto: Albert Prieto

Una cinquantena de persones es van manifestar aquest dissabte al vespre per exigir justícia pel cas Jonathan, mort fa tres anys en extranyes circumstàncies. Amb nombroses pancartes, el col·lectiu Solidaritat Antirepresiva de Terrassa (SAT) es va concentrar a la plaça Vella, on va cridar l'atenció de la gentada que l'omplia.

La manifestació va recórrer els principals carrers del centre històric i va arribar fins a Mútua de Terrassa, on Jonathan Carrillo va morir. Allà van llegir el manifest amb les reivindicacions de la família i van demanar responsabilitats per l'homicidi. La família de Jonathan no va ser avisada fins passades 10 hores de la seva mort i, segons els manifestants, es van produir irregularitats per fer veure que el crim havia estat un accident, com pressionar perquè la família donés els òrgans i evitar l'autòpsia. Durant el recorregut van pintar a terra nombroses siluetes humanes, simbolitzant la mort d'una persona.

La marxa va finalitzar després de dues hores a l'Ajuntament de Terrassa. Segons el col·lectiu, el Consistori es gastarà 6.000 euros en la defensa dels quatre policies municipals imputats per homicidi, que, per a més inri de SAT, continuen treballant al cos.

Jonathan Carrillo va morir el 16 de setembre de 2009 en misterioses circumstàncies després de sortir d'un bar, on havia vist un partit de futbol. Els policies van indicar que el jove havia caigut, però altres fonts afirmen que el jove va ser apallisat pels agents. Les lesions li van produir la mort, quan ja era a Mútua.

El dia 30 de novembre començarà el judici, amb quatre policies municipals imputats, amb una durada prevista de deu dies. Els acusats són el presumpte agent agressor, que s'enfronta a una pena de fins a quatre anys de presó per homicidi imprudent amb lesions; i tres policies més per homicidi imprudent a l’ometre el suposat delicte.

Abans del judici, SAT continuarà denunciant els fets. Pel 27 de setembre fa una crida a concentrar-se a les portes de l'Ajuntament, coincidint amb el Ple Municipal.