Policies imputats pel cas Jonathan

Agents de la Policia Municipal estan acusats d'homicidi imprudent en la mort del jove terrassenc ara fa tres anys

Rachid Ali
14 de setembre del 2012
Roda de premsa dels pares i membres del Col·lectiu Solidaritat Antirepressiva
Roda de premsa dels pares i membres del Col·lectiu Solidaritat Antirepressiva | Rachid Ali
Roda de premsa dels pares i membres del Col·lectiu Solidaritat Antirepressiva Foto: Rachid Ali

El col·lectiu Solidaritat Antirepressiva de Terrassa SAT ha convocat una roda de premsa com a inici de la campanya del tercer aniversari de la mort del jove terrassenc Jonathan. Els fets es remunten al 16 de setembre de fa tres anys quan la policia va informar a la família que havia perdut la vida després d'haver patit una caiguda quan anava sota els efectes de l'alcohol.

En la roda de premsa on estaven presents els pares de Jonathan s'ha confirmat la data del judici dels implicats, amb una durada prevista de 10 dies, inciant-se el 30 de novembre i finalitzant el 19 de desembre, segons ha explicat Franki, membre de SAT.

Els acusats són el presumpte agent agressor, que s’enfronta a una pena de fins  a quatre anys de presó per homicidi imprudent amb lesions; i tres policies més per homicidi imprudent a l’ometre el suposat delicte.

Paco, el pare d'en Jonathan, ha mostrat el seu malestar tant cap al màxim responsable de la Policia Municipal com cap al màxim responsable del govern municipal “el nostre advocat ha demanant a l'alcalde de Terrassa la informació sobre la situació laboral actual dels imputats però el senyor alcalde s'ha negat a donar informació sobre els imputats d'homicidi als quals estem pagant la seva nòmina els ciutadans de Terrassa”

SAT ha denunciat l'actuació tant dels responsables de la policia municipal com dels responsables polítics de l'Ajuntament de Terrassa en la manera de tractar el cas. "Com pot ser que es deixi que policies imputats d'homicidi per la fiscalia i sota un procés judicial continuïn treballant, portant armes i circulant entre nosaltres". El col·lectiu antirepressiu acusa als poders judicials d'intentar desviar l'autèntica culpabilitat de la mort d'en Jonathan només cap als metges i les infermeres que el van atendre.

La campanya iniciada per continuar denunciant el cas d'en Jonathan seguirà el 16 de setembre amb una ofrena floral i la pintada d'un mural al carrer Sabadell al barri del Bon Aire; el 22 de setembre s'ha convocat una manifestació a les 19 hores a la Plaça Vella i el 27 de setembre es fa una crida a concentrar-se a les portes de l'Ajuntament, coincidint amb el Ple Municipal.