Opacitat i silenci a Finques Lapiedra

Els propietaris de les comunitats administrades per Lapiedra es queixen que no els donen informació si no són presidents i desconeixen què han de fer i fins a on arriba el deute

A.P.
29 d'agost del 2012
Oficina de Finques Lapiedra.
Oficina de Finques Lapiedra. | Albert Prieto
Oficina de Finques Lapiedra, al carrer d'Arquimedes. Foto: A.P.

El cas de Finques Lapiedra va per llarg. Des que a finals de la setmana passada va saltar la notícia d'impagaments als serveis de centenars de comunitats de Terrassa administrades per l'empresa de Jordi Lapiedra, centenars de persones s'han apropat a les oficines del carrer d'Arquimedes. Aquest dimecres al matí, sense que s'hagin registrat cues importants, un degoteig constant d'afectats han anat a la cerca d'informació. Alguns han aconseguit trobar-la; altres, no. Va amb comptagotes.

El gestor de Finques Lapiedra, Jordi Lapiedra, atenia a l'interior els presidents de les comunitats afectades, prèvia cita acordada. Els propietaris que no són presidents o delegats de les comunitats no han rebut cap tipus de resposta als seus dubtes. A recepció els han indicat que les gestions es fan través dels presidents i que ells els n'informaran. Aquest fet ha provocat la indignació d'alguns dels qui han passat per l'oficina, que només obre en horari de matí.

“No em volen donar informació, desconec si la nostra finca està afectada pels impagaments, que imagino que sí, ni sé què haurem de fer ara”, diu la Sònia, propietària d'una plaça d'aparcament en un pàrquing del carrer d'Eugeni Ferrer i Dalmau administrat per Lapiedra. Es queixa que no li han volgut donar cap tipus d'informació a l'oficina: “Diuen que només parlen amb els presidents de la comunitat. En el nostre cas, som una comunitat d'aparcaments, els propietaris no ens coneixem com podria passar amb els veïns en un bloc de pisos. El càrrec de president és anual i rotatori, desconec qui és i com contactar-hi, i aquí no ens volen dir res”.

També sonat i preocupant és el cas d'una propietària d'un pis en una comunitat afectada pels impagaments: fa uns mesos van començar a recollir diners per reparar la façana de l'edifici, amb aportacions properes als 6.000 euros per porta. “A saber on són ara aquests diners, si ni tan sols pagaven la llum o l'aigua”.

Un president d'escala, atès a les oficines de Finques Lapiedra, explica que “admeten l'existència del deute però solucions concretes no ens donen”. “Ara caldrà posar el tema en mans d'advocats i gastar-nos els diners, total per acabar pagant nosaltres els deutes i marxar a un altre administrador”, vaticina.

A les oficines del carrer d'Arquimedes donen hora als presidents de comunitat per parlar amb el màxim responsable de les Finques, Jordi Lapiedra, que els atén personalment durant tot el matí. Els torns concertats, cada mitja hora, ja arriben fins a dimecres de la setmana que ve.

Malgrat que l'administrador de finques Jordi Lapiedra va assegurar divendres que atendria els mitjans de comunicació després de reunir-se amb els serveis jurídics i que La Torre ha intentat localitzar-lo amb insistència, de moment ha estat impossible parlar amb ell.