El nou paviment del Mercadal serà més resistent a la pluja

Les obres, que tenen un pressupost de 47.644 euros, inclouen rampes en els parterres centrals de l'Avinguda Béjar, entre l'Avinguda del Vallès i el carrer de la Tramuntana

Redacció
13 d'agost del 2012
L'alcalde i Carme Labòria, passejant per la nova ubicació del Mercadal el passat mes de març
L'alcalde i Carme Labòria, passejant per la nova ubicació del Mercadal el passat mes de març | La Torre
L'alcalde i Carme Labòria, passejant per la nova ubicació del Mercadal el passat mes de març Foto: La Torre

L'Ajuntament de Terrassa està realitzant obres d'adequació del paviment del passeig central de l'Avinguda de Béjar per oferir un millor servei als visitants i als paradistes del Mercadal de Martí l'Humà. Amb aquesta actuació, s'està consolidant el paviment de sauló i s'estan construint rampes en els parterres centrals de l'Avinguda del Béjar, en el tram comprés entre l'Avinguda del Vallès i el carrer de la Tramuntana.

Per consolidar el paviment, s'està mesclant el sauló existent amb uns polímers, uns additius que permeten relligar la terra i impermeabilitzar la capa superficial davant de l'acció de la pluja. Amb aquest tractament, es generarà una capa superficial d'un gruix d'entre 10 i 12 cm que tindrà una major resistència, fins a un 300% més que l'existent. A més d'evitar la formació de pols, també es protegirà el paviment de la progressiva degradació per l'erosió, amb el pas del temps.

El projecte inclou també la construcció de rampes en els parterres centrals per millorar l'accessibilitat dels vianants i facilitar els treballs de muntatge i desmuntatge de les parades. En total, s'actuarà en una superfície de 5.900 metres quadrats. Les obres van començar el juliol passat i està previst que finalitzin la pròxima setmana per tal que tot estigui a punt per a la jornada d'activitat comercial del Mercadal del dimecres 22 d'agost. El projecte s'ha adjudicat a l'empresa SAPIC (Sociedad Anónima de Proyectos de Ingenieria y Construcciones) per un pressupost de 47.644€ (IVA inclòs).

L'arranjament del paviment era una de les millores que tenia previst executar el consistori arran del trasllat del Mercadal de Martí l'Humà a l’Avinguda de Béjar, al carrer de Provença i a l'entorn de la Plaça de Can Tusell.

Tancat per Santa Maria
Aquest dimecres el Mercadal de Martí l'Humà tancarà amb motiu de la festivitat de la Mare de Déu d'Agost – L'Assumpció. Aquest serà l'únic dia de tot l'estiu que no hi haurà servei de Mercadal, ja que la resta de dimecres d'agost sí que s'instal·laran les parades a l'Avinguda de Béjar i al seu entorn.

Durant l'estiu, el Mercadal de Martí l'Humà ha aplicat un horari de venda especial allargant l'activitat comercial mitja hora més, de la una a dos quarts de dues del migdia. Així, entre els mesos de juliol i agost i fins el 5 de setembre, el Mercadal obre des de les nou del matí fins a dos quarts de dues del migdia. La resta de l'any, l'horari d'obertura és de 9 a 13h.