Picabaralla ètnica al barri de Sant Llorenç

Un jove i la seva mare denuncien l'agressió de 30 musulmans a la plaça de la Font Freda, on s'hi desplacen la policia municipal i els Mossos

Redacció
04 d'agost del 2012

Picabaralla amb rerafons ètnic a la plaça de la Font Freda del barri de Sant Llorenç de Terrassa. El passat diumenge un jove de 27 anys i la seva mare de 49, tots dos de nacionalitat espanyola, passejaven els seus tres gossos per la plaça i, segons expliquen, "vam ser agredits per una trentena de musulmans".

Segons ells, la cosa ja s'havia escalfat el dia anterior, quan una cunyada dels denunciants va ser insultada i agredida per dues dones marroquines "que li deien filla de puta i gossa i es ficaven amb ella perquè deien que volien la plaça per a ells".

El diumenge, segons els denunciants, entre 25 i 30 musulmans van començar a cridar "et mato el gos i tota la família i vam rebre cops de puny, puntades de peu i de tot". Els aldarulls van fer que dotacions de la policia municipal i dels Mossos es desplacessin al lloc dels fets. Els denunciants es van poder refugiar en un portal, tot i que van seguir rebent amenaces.

La dona agredida va afirmar que en cap moment els seus gossos havien iniciat la picabaralla ni mossegat ningú. Respecte a la possibilitat que el conflicte tingués arrels ideològiques, la dona va dir que ella té simpatia pel president de PxC a Terrassa, Joaquim Rosique però que respecta totes les idees.

La versió del col·lectiu magrebí és radicalment oposada. "Va ser una humiliació. Tu estàs amb la teva dona i els teus fills i ve un grup amb gossos i armes", avisa Ali, que viu en un edifici proper a la plaça. "Portem aquí 14 anys i mai no hem tingut cap problema però ve aquesta gentussa, no tenen educació, estudis, res", assegura.

Segons ells, només volien provocar "un escàndol", duien "gossos grans, sense morrió, de raça perillosa" i ja hi ha hagut problemes perquè "hi ha dues noies que són racistes". "A més, sempre estan insultant la meva dona i les altres mares", sentencia.

El testimoni assegura que una de les persones de l'altre bàndol, "un romanès", portava "una arma elèctrica perillosa" i que "estem patint des de fa temps com si fóssim culpables de la crisi".