La FAVT, contra el copagament sanitari

Es manifestarà aquest dimecres davant de la farmàcia de la Rambla d'Ègara 390 contra una taxa "injusta i antidemocràtica"

Redacció
31 de juliol del 2012

Sota el lema 'No a l'1€ per recepta', la Federació d'Associacions de Veïns de Terrassa encapçalarà aquest dimecres a les set de la tarda un acte de protesta contra el copagament i contra les retallades en l'àmbit sanitari. La manifestació tindrà lloc a la farmàcia de la Rambla d'Ègara, 390.

La FAVT estarà acompanyada per les organitzacions socials i sindicals de la CONFAVC i la Plataforma Prou Retallades. Aquestes organitzacions de la societat civil insten al veïnat a rebel·lar-se contra una taxa que consideren, d'una banda, "injusta perquè la ciutadania ha de tornar a pagar el que ja ha aportat a través d'impostos i cotitzacions i castiga aquelles persones malaltes i a la gent gran" i, de l'altra, "antidemocràtica ja que no estava inclosa en cap programa electoral dels que es van votar".

L'entitat també mostra el seu rebuig al Reial Decret 16/2012, "que suprimeix el dret a la salut com a dret universal i individual de les persones".

La FAVT assegura que la farmàcia "ha d'ajudar la ciutadania: és obligatori proporcionar el medicament i no enganyar a ningú argumentant que hi hauran multes. La farmàcia que ho faci podria ser denunciada. Volen que la taxa s'elimini i recorden que "aquelles persones que s'hagin negat apagar la taxa només els podran recarregar 20 cèntims per euro, amb un topall de 6'2 euros".