Ballart: «Les obres del ferrocarril es reprendran aquest octubre»

Els socialistes arrenquen el compromís de CiU al Parlament i Jordi Ballart critica la "desídia" dels convergents, "que ens ha fet perdre oportunitats com a ciutat"

Redacció
14 de juliol del 2012
Els FGC faran vaga dijous i divendres
Els FGC faran vaga dijous i divendres | La Torre
 Les obres de perllongament dels FGC s'haurien de reiniciar l'octubre del 2012 Foto: La Torre

La Comissió de Sostenibilitat i Territori del Parlament ha debatut una proposta presentada pel Grup del PSC, que demanava la reactivació immediata de les obres del Ferrocarrils de la Generalitat a la ciutat de Terrassa. Finalment, la proposta ha tirat endavant però amb una esmena transaccionada pel grups de PSC i CIU, en la qual s'estipula que el Govern ha de presentar l'estudi de viabilitat sobre el projecte durant el proper mes de setembre que un cop aquest estudi estigui fet les obres s'hauran d'emprendre amb caràcter immediat.

Segons ha explicat el Primer Secretari del PSC Terrassa, Jordi Ballart: "els socialistes hem aconseguit que el Govern de CIU es comprometi a reprendre les obres dels Ferrocarrils en una data concreta, a l'octubre de 2012". La proposta de resolució presentada pel Grup Municipal del PSC ha comptat amb el suport unànime de tots els grups polítics al Parlament.

Des del Partit Socialista però, es veu amb prudència aquest nou acord "ja que ens hem trobat en vàries ocasions que el govern de CIU ha incomplert els seus compromisos" ha afirmat Ballart, que ha afegit: "des del 25 de gener hem escoltat moltes declaracions, algunes contradictòries, sobre les obres dels FGC a Terrassa així que hem de ser molt cauts i continuar marcant de prop el govern".

Pel PSC, la reactivació de les obres del Ferrocarrils a Terrassa és una obligació del Govern, del Grup Parlamentari de CIU i de l'agrupació de CIU a Terrassa, que segons Ballart "hauria de defensar els interessos dels seus conciutadans abans dels de partit".

"Desídia convergent"
Segons ha manifestat Ballart, "fins ara la desídia del govern de CIU ens ha fet perdre oportunitats com a ciutat". El Primer Secretari del PSC local ha recordat que l'objectiu del perllongament dels FGC és "l'increment d'accessibilitat en mode ferroviari a Terrassa, quart municipi de la regió Metropolitana de Barcelona i un dels que disposa de menys estacions ferroviàries en relació a la seva població". Per Ballart, el perllongament dels FGC ha de resoldre els problemes de l'estació actual dels FGC, i connectar la línia amb la que és explotada per Renfe, a més de poder servir adientment el campus universitari de Terrassa i les noves àrees de desenvolupament residencial del nord de la ciutat.

Es preveu que amb el perllongament es passi d'uns 12.000 viatges/diaris a Terrassa a 32.000 viatges/diaris. "És una infraestructura bàsica per la ciutat, que ha de servir per moure'ns de forma més sostenible i que ha d'ajudar a dinamitzar el teixit productiu de la nostra ciutat" ha afegit Ballart.