Denuncien Enric Mata, de Terrassa, per «estafa» i «abús de càrrec»

Carles Batalla
02 de juliol del 2012
Enric Mata
Enric Mata | Gabriel Horcajada
Enric Mata haurà de respondre davant de la justícia Foto: Gabriel Horcajada 

La jubilació daurada d'Enric Mata torna a trontollar. Quatre mesos després que l'Oficina Antifrau no apreciés indicis penals en el cobrament de les indemnitzacions i pensions rebudes, aquest dijous s'ha admès a tràmit una denúncia contra l'exdirector general de Caixa Terrassa i exdirector general d'Unnim, segons ha pogut saber La Torre.

Rafael Villagrasa, un procurador i economista terrassenc que va treballar a l'entitat financera durant 25 anys, ha denunciat Mata per malversació de fons públics, per estafa, abús de càrrec i comportaments fraudulents.

En l'escrit, el denunciant diu que Mata va pactar el cobrament d'entre 6 i 8 milions d'euros amb el FROB i que també va cometre una estafa en la col·locació de les participacions preferents. Per aquest motiu, li demana presó i 1.090 milions d'euros, exactament la quantitat que constava a l'entitat com a recursos propis en el moment anterior a la fusió. Aquests diners serien per intentar reflotar l'Obra Social de l'entitat.

Villagrasa, que assegura no tenir "cap interès personal" en l'afer ni set de venjança, actua, segons ell, per reparar "una injustícia social". Creu fermament en "la presumpció d'innocència", però considera que cal investigar unes actuacions "èticament reprovables que han donat mala imatge a la ciutat i han provocat pèrdues de llocs de treball".