«No en tenen prou en estafar-nos; a sobre, se'n riuen»

Concentració al carrer Major contra el rescat dels bancs i la "política de retallades" dels governs

Lluïsa Tarrida
27 de juny del 2012
Els manifestants van concentrar-se al carrer Major
Els manifestants van concentrar-se al carrer Major | Lluïsa Tarrida

 Els manifestants van concentrar-se al carrer Major Foto: Lluïsa Tarrida

Al crit de "Rescatem les persones, no els bancs" s'han fet sentir les desenes de persones que aquest dimecres a la tarda s'han concentrat al carrer Major de Terrassa. La majoria anaven equipades amb cassoles, plats i xiulets i moltes feien onejar banderes dels sindicats UGT i CCOO així com d'Esquerra Unida i Alternativa.

La lectura del manifest ha anat a càrrec de Cèlia Ros, exregidora per ERC i membre d'UGT, i Sergi Martínez, de la secció Jove de CCOO. "No en tenen prou en estafar-nos; a sobre es riuen de nosaltres. Ja saben que cada vegada hi ha més gent que és conscient del que està passant, però compten que hi ha moltes persones - massa encara- que o no s'ho volen creure o es paralitzen per la por", llegia Ros, i afegia "Cal sortir al carrer: per evitar que avui vinguin a treure els drets d'una part de la ciutadania i l'altra es pensi que això no va amb ella, i per evitar que aquesta situació es repeteixi fins que ja no ens quedi cap dret per defensar".

Per la seva banda, Martínez va alçar la veu per cridar "La sanitat pública, l'ensenyament públic, l'atenció a les persones en situació de dependència, tots els serveis bàsics dels quals depèn la qualitat de vida de la immensa majoria de la població es deterioren amb les polítiques de retallades que, ens diuen, són imprescindibles", alhora que destacava que "la crisi ha estat i continua sent l'excusa per carregar-se els drets socials i laborals pel Govern central i per la Generalitat. PP i CiU van junts en totes les mesures i paralitzen qualsevol cosa que suposi que els rics paguin més impostos, o una veritable reforma financera".

L'acte va acabar amb un crit ferm "No és just que els podersos rebin tot el que demanen mentre la majoria anem perdent drets i cada vegada més gent es queda sense res". Comissions i UGT van recordar que "la lluita continua" i per aquest motiu emplaçaven a la ciutadania a anar dijous a les 19 hores, davant de l'Ajuntament, per cridar contra les retallades a les escoles bressol.


Cèlia Ros i Sergi Martínez van ser els encarregats de llegir el manifest Foto: Lluïsa Tarrida