Nou carril bici entre Terrassa i Matadepera

Tindrà 4 metres d'amplada, 2,5 per als ciclistes i 1,5 per als vianants

Redacció
09 de juny del 2012
A Barcelona resta pendent agençar i molts carrils bicis, com ara el de la Diagonal.
A Barcelona resta pendent agençar i molts carrils bicis, com ara el de la Diagonal. | Arxiu ND.
Foto: Arxiu ND.

Terrassa ja disposa dels projectes per construir, a les carreteres BV-1221 i BV-1275, un itinerari de vianants i ciclistes, que incentivarà la mobilitat a peu o en bicicleta, entre els municipis de Terrassa i Matadepera, en condicions de seguretat per als usuaris. Aquests projectes els ha lliurat a l'Ajuntament la Diputació de Barcelona, que els ha gestionat i dirigit des de la seva Àrea de Territori i Sostenibilitat.

L'itinerari que es projecta, segregat de la carretera principal, està pensat perquè els usuaris s'animin a utilitzar-lo tant per als desplaçaments obligats com per als de lleure, ja que facilitarà també l'accés a l'entorn natural més proper a la ciutat.

El carril fa 4 metres d'amplada i està dividit en dues parts, una de 2,50m per als ciclistes i una altra de 1,50m per als vianants. A la banda de la carretera, el carril està encintat per una vorada de formigó. Amb la construcció d'aquest itinerari, la secció de la carretera quedarà modificada, de manera que passarà a tenir dos carrils de 3 metres i vorals d'1 metre a banda i banda.

El pressupost de licitació de les obres és de 872.697,24 € per al projecte de la carretera BV-1221 i de 384.976,39 € per al projecte de la BV-1275.