Viladecavalls paralitza les obres del gasoducte

El consistori vallesà entén que el projecte ja no s'ajusta al Pla Especial Urbanístic i detecta treballs sense autorització municipal al Camí Ral de Vacarisses

Carles Batalla
10 de maig del 2012
El gasoducte al seu pas per la zona nord de Terrassa
El gasoducte al seu pas per la zona nord de Terrassa | La Torre
El gasoducte al seu pas per la zona nord de Terrassa Foto: La Torre

L'Ajuntament de Viladecavalls ha decidit suspendre les obres del gasoducte Martorell-Figueres al tram de Viladecavalls. El consistori vallesà ha confirmat la necessitat d'aquesta mesura davant la modificació del projecte inicial, el qual no s'ajusta a les prescripcions del Pla Especial Urbanístic (PEU). Per la seva part, els serveis tècnics de l'Ajuntament han detectat que s'estan efectuant treballs sense autorització municipal a la zona del Camí Ral de Vacarisses.

Aquest no ha estat l'únic motiu per adoptar aquesta mesura. L'equip de govern ha manifestat  que "també s'han paralitzat les obres per no ajustar-se al projecte inicialment aprovat" i que "s'ha sol·licitat la intervenció de Medi Natural per verificar si les condicions d'execució del gasoducte dins l'àmbit de Xarxa Natura 2000 són admissibles i s'adapten a la normativa de protecció mediambiental".

Des de l'executiu local s'ha traslladat a l'empresa pública Enagás que la suspensió es mantindrà en vigor fins que s'aprovi la modificació del PEU i es lliuri l'acta corresponent d'aprovació del projecte per part de l'empresa pública Enagás i del Ministerio de Industria, Energia y Turismo.

L'alcalde de Viladecavalls, Carles Rodriguez, ha declarat que aquesta decisió de l'equip de govern, formalitzada pels regidors d'Urbanisme Antoni Raso i Regina Parellada, "suposarà que en un termini de 48 hores es paralitzin els treballs a la zona indicada i la obligatorietat per part d'Enagás de sol·licitar una reunió amb l'objectiu de resoldre totes les qüestions plantejades".