«El dia que siguem independents Catalunya haurà de tenir peatges»

Joan Carretero, líder de Reagrupament, creu que el govern espanyol no respecta l'autonomia i diu que Catalunya ha de triar entre independència o assimilació

Albert Prieto
07 de maig del 2012
Joan Carretero
Joan Carretero | Adrià Costa
Joan Carretero Foto: Adrià Costa

Joan carretero, líder de Reagrupament Independentista, va visitar Terrassa per assistir a un sopar de la formació política amb no afiliats. Carretero va opinar del moment actual de la política catalana, que segons ell està subjugada a l'espanyola. "La Generalitat no té capacitat per fer res. Mai n'ha tingut gaire, però ara no pot fer res que no determini Madrid. L'exemple flagrant és els pressupostos de la Generalitat, que fa un temps que van ser aprovats i que ara un cop aprovats els de l'Estat han quedat obsolets i s'han de refer. Qui decideix és el govern de Madrid. L'estat autonòmic fa temps que no serveix per a res i els catalans han de triar entre independència o assimilació".

El líder de Reagrupament es va mostrar convençut que el govern de CiU convocarà eleccions anticipades, i va expressar el seu malestar amb el govern espanyol. "El que fa el PP fa evident el que ha fet el govern espanyol sempre. Les competències exclusives de la Generalitat sempre han estat presumptes i qualsevol llei de bases, llei sectorial o una ordre ministerial es carregava l'autonomia. Ara la cosa va més forta i demostra que el govern autonòmic no és més que una diputació".

Joan Carretero també va opinar de la campanya "no vull pagar": "És una dècima de febre que indica la malaltia que tenim aquí. Hi ha gent enfadada, que ja no pot més, i que ha dit prou. Però el dia que siguem independents Catalunya haurà de tenir peatges, que hauran de ser regulats d'una altra manera. Pretendre que aquí no tinguem cap peatge entenc que és impossible. Una altra cosa són els peatges abusius que tenim actualment". Pel que fa a les possibles multes de 100 euros, el polític independentista va dir que "el govern de CiU sempre ho fa 'molt bé'. Per una part surt i diu que entén perfectament qui no vol pagar i per altra banda diu que posaran multes. Sempre tenen el que diu una cosa i el que diu la contrària. De tota manera, el govern de la Generalitat no té marge de maniobra en res, tampoc en tema de les autopistes".

Per la seva banda, la coordinadora local de Reagrupament, Ramona Vergés, va anunciar que properament demanaran una moció perquè l'Ajuntament decideixi si s'adhereix o no a Municipis per la Independència. "Terrassa és una de les ciutats més grans de Catalunya i requereix que es prengui una decisió al respecte, tot i que no hi ha discurs nacional a l'Ajuntament", va dir.

Actualment, segons Vergés, a Terrassa hi ha gairebé un centenar de persones associades a Reagrupament, que té "bona salut".
Pel que fa a la campanya "no vull pagar", Vergés s'hi mostra partidària i demana la supressió del peatge de les Fonts.