\"Són símptomes d'una dictadura\"

L'activista Rachid Alí anuncia que denunciarà la "detenció il·legal" i explica que els mossos el van enganyar per arrestar-lo sense motius aparents

A.P.
09 d'abril del 2012
Rachid Alí
Rachid Alí | Albert Prieto
Rachid Alí. Foto: Albert Prieto

L'activista i periodista Rachid Alí, col·laborador habitual de La Torre, ha explicat la seva versió dels fets succeïts entre diumenge al vespre, quan va ser detingut, i aquest dilluns, quan ha quedat en llibertat després de divuit hores retingut pels Mossos i la Policia Nacional, amb parada als jutjats inclosa.

Segons Rachid Alí, ell es trobava al local de Terrassa Respon, a la placeta de la Creu Gran, quan dos individus van preguntar per ell. Els va atendre i els individus van identificar-se com a mossos d'esquadra. “Em van dir que els acompanyés perquè el seu cap, dels Mossos, volia parlar amb mi amablement. Jo vaig dir que no havia de parlar amb el seu cap ni bé ni malament, perquè no el conec. Ells van insistir que el cap m'havia de veure, i vaig dir que si era així que vingués. Els vaig preguntar si tenien ordre de detenció, i em van dir que no en tenien, però que havia d'anar a parlar amb el seu cap”. Sempre segons l'activista, li van demanar que s'identifiqués. La documentació que va presentar en aquell moment no va ser suficient per als agents, i ell va oferir la possibilitat d'anar a casa seva, a prop del local, on guardava tots els seus papers. “Va ser una manera per treure'm del local.”

En sortir al carrer, però, sembla ser que els agents van canviar de parer. “Quan estàvem a la Creu Gran em van agafar per força, i em van dir que hi havia una ordre d'expulsió contra mi, cosa que és falsa”. L'advocada d'Alí ha constatat aquesta versió a La Torre. El moment de la detenció va ser gravat per un membre de Terrassa Respon testimoni dels fets i difós a Internet.

“És una detenció totalment il·legal, és indignant”, ha dit Rachid Alí, que ha expressat la seva voluntat de prendre mesures per aquesta acció. “Denunciaré els Mossos per la detenció il·legal”, ha anunciat.

“És indignant que estem al segle XXI i encara s'exerceixin actes així”, ha lamentat Alí, que ha afegit: “I ens hem de preparar perquè el que vindrà serà més fort”. L'activista pels drets humans creu que els fets ocorreguts “són símptmes d'una dictadura, perquè no es pot anar a un local a mentir-te, a enganyar-te, dient-te una cosa que després no és certa”.

Des del moment de la detenció, diumenge a les set del vespre, fins a les dues i deu d'aquest dilluns al migdia, Rachid Alí ha estat en vaga de fam en protesta per la seva detenció. Un cop ha quedat en llibertat, ha manifestat que la donava per acabada. “Ara sí, ja toca menjar”. Alí ha agraït el suport rebut durant el seu particular calvari.