Detenen Rachid Alí, activista pels Drets Humans

Alí, que també és col·laborador de La Torre, ha estat arrestat, suposadament, per resistència a l'autoritat

La Torre
08 d'abril del 2012
Els Mossos d'Esquadra han detingut aquest vespre a Rachid Alí, activista ciutadà i col·laborador regular de La Torre . Alí ha estat traslladat a la Comissaria dels Mossos de Terrassa.

Una vintena de persones s'han concentrat davant la Comissaria per reclamar explicacions per aquesta operació policial i donar-li suport.

L'entitat Terrassa Respon ha publicat a Internet, pocs minuts després dels fets, un vídeo on es veu la detenció d'una persona per part de dos mossos de paisà.

En un primer moment les xarxes socials han tret fum amb el rumor d'una possible detenció en relació amb la vaga del 29 de març. Després, però, persones properes a Rachid Alí i a Terrassa Respon han desmentit aquesta versió. Segons han anunciat aquestes fonts a La Torre a les portes de la comissaria, la detenció s'ha dut a terme perquè Rachid Alí no té els papers en regla. “Té el permís de residència caducat, no l'ha renovat”, ha dit una persona propera al detingut.

Sempre segons aquestes fonts i testimonis presencials dels fets, dos agents de paisà, amb el suport de tres patrulles dels Mossos d'Esquadra, van sorprendre Alí al carrer i el van detenir “d'una manera anòmala”.

Els companys de Rachid Alí que hi havia a l'exterior de la comissaria han denunciat que la detenció s'ha efectuat “a la força” i “sense llegir-li els drets ni explicar-li els motius”.

Un cop a comissaria, els Mossos han comunicat a les persones properes a Alí que el mantindrien retingut acusat d'haver presentat resistència a l'autoritat en el moment de la detenció, un extrem que no s'ha confirmat per part de la policia.

Els companys de Terrassa Respon que han respost a la convocatòria de concentració davant la comissaria dels Mossos esperaven que arribés una advocada per acompanyar Alí en la declaració.

La previsió és que Rachid Alí passi la nit a les dependències policials i quedés en llibertat demà al matí. La seva parella l'esperava fora la comissaria.