L'Abat Marcet recuperarà la normalitat

S'inicien els treballs per reurbanitzar els espais afectats pel perllongament de la línia d'FGC

La Torre
28 de març del 2012
El Departament de Territori i Sostenibilitat ha acordat amb l’Ajuntament de Terrassa l’arranjament i reurbanització de tres àmbits afectats per les obres de perllongament de la línia de FGC per minimitzar les molèsties a veïns i comerciants i recuperar de forma definitiva el màxim nombre d’espais per a la ciutat.

A l'Abat Marcet es completaran les obres d’infraestructura pendents per executar la sortida d’emergència i s’urbanitzarà la superfície amb una configuració de la calçada definitiva, recuperant l’àrea al trànsit de vianants i vehicles. Les obres s’iniciaran cap a principis de maig, i tindran una durada aproximada de 7 mesos i mig.
 
Al Torrent Monner es reduirà l’ocupació actual d’un camí del Parc de Vallparadís actualment tallat i es connectarà amb un altre existent per donar-li continuïtat. Aquests treballs s’iniciaran a mitjans d’abril i duraran prop d’un mes.

A l'intercanviador es completarà una part de coberta i es restituirà la superfície amb la reposició de la vorera nord del passeig 22 de juliol, de manera provisional i d’un carril d’aparcament, de manera definitiva. Els treballs s’iniciaran un cop es completi l’actuació en l’àmbit d’Abat Marcet, i tindrà una durada aproximada de 2 mesos i mig.
 
Perllongament d’FGC a Terrassa
 
L’actuació comprèn l’execució de 4,5 km de línia i 3 noves estacions. Fins ara, s’han executat els dos túnels en paral·lel  i els recintes de les estacions estan molt avançats. Resten pendents part de les connexions entre túnels i sortides d’emergència, així com els treballs de superestructura de via i catenària, l’arquitectura i instal·lacions, i la senyalització.
 
El Departament de Territori i Sostenibilitat treballa en l’elaboració del Pla de viabilitat financera que permeti garantir els recursos necessaris per reprendre el més aviat possible les actuacions pendents del perllongament de la línia d’FGC de Terrassa.