Les grans retallades arriben a Unnim

El BBVA reduirà el nombre de treballadors i les oficines de les antigues caixes Terrassa, Manlleu i Sabadell situades a Catalunya

La Torre
08 de març del 2012
Oficina del BBVA del Portal de Sant Roc
Oficina del BBVA del Portal de Sant Roc | Joan Manel Oller
Oficina del BBVA del Portal de Sant Roc Foto: Joan Manel Oller

Els pitjors auguris es confirmen i el BBVA farà importants retallades de plantilles i d'oficines d'Unnim. La idea s'ha conegut el dia després de fer-se pública l'adjudicació al banc presidit per Francisco González. La plantilla es reduirà en un 30 per cent i les oficines en un 20.

El director financer de BBVA, Manuel González-Cid, ha explicat que la compra d'Unnim suposarà l'engegada de retallades de plantilla i xarxa per evitar duplicitats. De les 1.005 oficines totals a Catalunya entre BBVA (487) i Unnim (561) es preveu tancar-ne 300. La plantilla al Principat és de 6.328 persones (3.076 de les antigues caixes Terrassa, Sabadell i Manresa i 3.252 del Bilbao). D'aquests, BBVA calcula que sobren uns 1.265.

Els sindicats majoritaris UGT i CCOO han mostrat la seva preocupació i han reclamat que el BBVA respecti els acords derivats de la fusió les caixes Terrassa, Sabadell i Manlleu i es garanteixin els llocs de treball. El secretari general de CCOO, Joan Carles Gallego, ja ha sol·licitat una reunió per negociar. El líder d'UGT, Josep Maria Álvarez, ha criticat que el Banco Bilbao Vizcaya ja parli avui d'un excedent d'oficines i de plantilla. Amdós han reclamat el manteniment de l'obra social.