Caixa Terrassa acaba al Banco Bilbao Vizcaya

El banc de Francisco González dóna la sorpresa i s'imposa a la gran favorita Ibercaja

La Torre
07 de març del 2012
Oficina d'Unnim a la Rambla
Oficina d'Unnim a la Rambla | Joan Manel Oller
Oficina d'Unnim a la Rambla Foto: Joan Manel Oller

El BBVA adquirirà Unnim. El ministeri d'Economia s'ha decantat pel postor inicialment més mal situat entre els quatre que optaven a l'aliança de les caixes catalanes. El ministeri de Luis de Guindos ha pres la decisió després d'escoltar la recomanació del Banc d'Espanya.

L'entitat que presideix Francisco González s'ha imposat a la gran favorita en totes les travesses, la relativament petita Ibercaja. Popular i Santander, que també havien presentat una oferta per adquirir l'entitat, han perdut. Així ho asseguren fonts financeres a Expansión.com.

El Grup BBVA adquireix Unnim Banc després de resultar triat pel Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) "mitjançant un procés de subhasta competitiva. BBVA millora el seu posicionament a Catalunya amb una operació sense impactes rellevants ni en liquiditat ni en capital i amb riscos fitats", apunten fonts de l'entitat.

BBVA enforteix la seva presència a Catalunya mitjançant una operació amb un clar sentit estratègic. Unnim Banc concentra la seva activitat en aquest espai, "un dels mercats més atractius i dinàmics d'Espanya".

"Aquesta operació és bona per al BBVA i és bona per Unnim", ha dit Francisco González, president de BBVA. "Una vegada més es posa de manifest la confiança que BBVA té en el futur de Catalunya i, sens dubte, la integració ajudarà a enfortir el sistema financer espanyol".

"L'operació acaba amb la incertesa existent sobre el futur d'Unnim Banc, que passa a integrar-se en una de les franquícies més sòlides d'Espanya. Com a part de l'operació, BBVA adquirirà el 100% de les accions d'Unnim Banc pel preu d'1 euro. A més, s'ha subscrit un esquema de protecció d'actius (EPA) pel qual el Fons de Garantia de Dipòsits d'Entitats de Crèdit assumirà el 80% de les pèrdues que experimenti una cartera d'actius predeterminats d'Unnim Banc".