La FAVT reivindica el seu paper «social i cohesionador»

La Federació es reuneix amb el regidor de Participació Ciutadana per parlar sobre les retalles en les associacions de veïns

La Torre
06 de març del 2012
La Federació de Veïns s'ubicarà al nou Hotel d'Entitats a Saphil.
La Federació de Veïns s'ubicarà al nou Hotel d'Entitats a Saphil.

La Federació de Veïns s'ubicarà al nou Hotel d'Entitats a Saphil.

La junta de la Federació d'Associacions de Veïns de Terrassa (FAVT) s'ha reunit amb el regidor de Participació Ciutadana, José Maria Jiménez Cárdenas, per repassar aspectes com "l'afectació de les retallades pressupostàries al col·lectiu de les associacions veïnals, el futur local de la federació o el model de participació que hauria de dibuixar-se a Terrassa amb el nou reglament".

La junta va mostrar-se "receptiva" a les explicacions del regidor sobre la necessitat de les retallades però també va voler deixar clar "el paper social i cohesionador d'aquestes entitats en la vida dels barris de la nostra ciutat". Així mateix, li van recordar "la quantitat d'hores al servei de la comunitat que realitzen els components de les juntes gestionant els equipaments socials que tenen al seu càrrec".

El futur local de la FAVT

Quant a la futura normativa de Participació, la FAVT reclama "més protagonisme dels Consells de Districte amb capacitat de prioritzar les actuacions en el territori, la presència de persones a títol individual i el desig que els òrgans com el Consell de Ciutat no es transformin en sucedanis del ple municipal".

Pel que fa al canvi de seu, es va acordar una nova reunió un cop les obres de l'Hotel d'Entitats permetin fer una visita. La FAVT afirma que no té "problemes per compartir espais amb altres entitats de la ciutat però sí que volem certa autonomia i preferència en l'horari per fer ús de les sales que siguin necessàries" per al desenvolupament de la seva activitat.