L'Assemblea Nacional Catalana arriba a Matadepera

Redacció
27 de gener del 2012
L'Hotel va acollir la presentació de l'ANC.
L'Hotel va acollir la presentació de l'ANC. | Albert Prieto
L'Hotel va acollir la presentació de l'ANC. Foto: Albert Prieto

Una cinquantena de persones s'han reunit a l'Hotel de Matadepera per donar la benvinguda al poble a l' Assemblea Nacional Catalana (ANC). El moviment, que promou un referèndum per la independència de Catalunya, té un full de ruta amb el 2014 a l'horitzó. La presentació ha anat a càrrec d'Emili Riba, Àngels Folch, Carme Forcadell, Enric Larreula i Josep Maria Ximenis.

L'ANC es constituirà el proper 10 de març, i per fer-ho busca el suport de la població dels diferents territoris de Catalunya, que es poden inscriure a l'entitat. Aquest és un dels primers passos, conjuntament amb els Municipis per la Independència, per convèncer les institucions que el camí a seguir és l'autodeterminació del poble català.

Els arguments exposats van ser diversos, com el maltractament a la llengua i a la identitat catalana, l'espoli fiscal o el desig de tenir uns governants que estimin Catalunya. L'ANC elaborarà un argumentari i donarà formació als seus membres per aconseguir, en una fase final, convèncer els indecisos dels avantatges que suposaria la independència.

El proper dilluns el ple de Matadepera inclourà en l'ordre del dia una moció dels grups de CiU, ERC-UPM i SI, a instàncies de l'ANC, sobre l'adhesió als Municipis per la Independència, que ja compta amb el suport de més de dos-cents Ajuntaments.