El ple va tenir com a convidat especial el periodista Tintín

El regidor Aguado confirma que el tintinaire Ventalló rebrà un homenatge

J.M.O.
27 de gener del 2012
Una vinyeta del Tintín traduïda per Joaquim Ventalló
Una vinyeta del Tintín traduïda per Joaquim Ventalló | La Torre
Una vinyeta del Tintín traduïda per Joaquim Ventalló Foto: La Torre

Amadeu Aguado , regidor de Cultura, ha afirmat que el polític i tintinaire terrassenc Joaquim Ventalló tindrà un merescut homenatge a la ciutat, encara que s'ha de definir a un lloc i quan es farà. El regidor ha respost durant el ple de gener a una pregunta de Mariona Vigués , que en nom del grup de CiU ha demanat un reconeixement a la figura d'aquest gran personatge terrassenc .

Aguado ha recordat que des de fa anys es treballa per a que la tasca de Joaquim Ventalló traspassi els cercles més íntims i arribi a tota la ciutadania. El regidor ha destacat que fa temps que es col·labora amb entitats que volen dignificar la figura del traductor al català de les obres de Tintín . Aguado va respondre a Vigués i al grup de CiU que el tintinaire rebrà un homenatge però no perquè ara ho demanin vostès".

Ventalló, que aquesta mateixa setmana ha estat present a les pàgines de la versió de paper i de la digital del diari La Torre, va ser un dels protagonistes del ple. En l'espai de participació ciutadana, l'Associació Cultural El Vapor (les JERC ), va reclamar que se li posi el seu nom a un carrer.