Comença el nou curs ornitològic al Centre Excursionista

El grup aficionat als ocells ha visitat els espais humits del delta del Llobregat

La Torre
15 de gener del 2012
Visita al Delta del Llobregat
Visita al Delta del Llobregat | Centre Excursionista
Visita al Delta del Llobregat Foto: Centre Excursionista

El grup d’ornitologia del Centre Excursionista de Terrassa (CET) ha iniciat aquest dissabte un nou curs de sortides amb una visita matinal als espais naturals del delta del Llobregat a El Prat (Baix Llobregat).

La diversitat d’un hàbitat tan especial com és el delta del Llobregat, tot i les diferents agressions que ha sofert fa que sigui una de les zones humides més importants del sud d’Europa, tant per la seva situació geogràfica, com per la
diversitat de la seva avifauna.
 
La visita s’ha centrat en visitar primer el camí que mena a la Platja dels Carrabiners i posteriorment la zona de Cal Tet i Ca l’Arana. Totes les zones protegides del delta del Llobregat es troben separades, i per això se n’ha escollit una de sola per la primera sortida del curs del grup d’ornitologia terrassenc.

A tots els espais humits hi ha una gran diversitat biològica, però sobretot es fa
evident amb la varietat d’ocells i, especialment, amb el grup de les aus aquàtiques. És en les espècies d’aquest tipus que s’ha centrat la visita del grup d’ornitologia del CET.

Els participants esperaven trobar al llarg del matí un gran nombre d’ocells hivernants (ocells que viatgen des del nord d’Europa per passar un hivern menys fred) i així ho han fet, se n’han observat un nombre alt, així com també d’altres residents. En total al voltant de 60 espècies diferents d’ocells.

Entre les espècies més destacades hi ha: l’ànec blanc, el becadell sord, la cotxa blava, flamenc, fredeluga, repicatalons, cabussó emplomallat, xivita, becut, ànec collverd i cullerot, fotges, gavines rialleres, morell cap roig, xarxets i molts d’altres habituals associats als ambients humits i maresmencs.

La propera sortida del grup d’ornitologia del CET, al mes de febrer, és al Tarragonès, en concret a la sèquia Major de Vilaseca, però abans també es farà una sortida de les ja habituals pels entorns de Terrassa.