Apologia de la ?Scream Queen??

CINEMA

Redacció
30 de juny del 2009
Terrassa és cinema iho demostra una vegada més el fet que contínuament apareixen nous directors locals o formats a l’escola de cinema de la ciutat. L’últim cas és el del terrassenc AlbertPons.
Un director de 26 anys que ha participat en el projecte Pulque 51. Consisteixen la creació de quatre curtmetratges amb la finalitat d’acabar donant sentit a la unió dels quatre films. Cada director ha realitzat un curtmetratge que s’ajunten en una sola peça capitular, que dóna nom a la pel·lícula Pulque 51. El projecte neix amb l’objectiu de consolidar l’actriu Arantxa Peña com la nova Scream Queen espanyola.

Parteix d’un sistema de producció independent on els generes escollits entren dins el món del cinema Explotation. Ungènerede pel·lícules on la violència, el sexe, les drogues, o el món bizarre, prenen un paper protagonista i de caire explícit. La seva època daurada va ser als anys seixanta i setanta, però les seves arrels provenien dels films de baix pressupost dels anys quaranta i cinquanta.

El segell terrassenc
Cleo, a girl like mandolin és el nom del curt dirigit per Albert Pons.Està protagonitzat per Arantxa Peña i completa el repartiment el músic i actor terrassenc David Castro. La cinta s’ha gravat a indrets de la ciutat dels barris de Roc Blanc, de Sant Pere i al centre de la ciutat, al Raval i al carrer de Sant Pere.

En aquest sentit, Pons assegura que “rodar a Terrassa ha servit per solucionar molts problemes logístics.

A més, els escenaris escollits s’adaptaven a la perfecció a la temàtica del film”. Per Pons “es tracta d’un curt que des del punt de vista lingüístic hem intentat buscar un trencament estètic i recuperar els gèneres més marginats de la història del cinema”.

El projecte Pulque 51 està capitanejat per Carlos Atanes. Un fet que per Pons “m’omple de satisfacció, ja que des que vaig veure el seu primer llargmetratge Faq: Frequently asked questions, em vaig adonar que tot el que vols ho pots aconseguir.Amb Faq, Atanes va aconseguir donar un gir al cinema de ciència ficció”. A nivell personal, Pons reconeix que “ha estat un treball molt ràpid i amb molts obstacles creatius, econòmics i fins i tot morals, però el resultat és molt satisfactori”.

El proper projecte de Pons passa per ser el seu primer llargmetratge, que defineix com “un documental intimista i força radical sobre la relació de dues dones de caràcters oposats. Al final, es va morir una d’elles i el vam donar per finalitzat”.

Pulque 51 s’estrenarà a Madrid a finals de març i el projecte l’apadrina el director Jesús Franco, que enguany serà homenatjat als Goya per la seva carrera cinematogràfica.