Un home mata quatre persones a trets a la Canya i a Olot

Entre les víctimes hi ha un constructor d'obres i el seu fill. El presumpte assassí és un treballador seu -ja detingut- amb problemes econòmics.

Joan Guirado
15 de desembre del 2010
Desenes de curiosos s'han acostat fins al lloc dels fets.
Desenes de curiosos s'han acostat fins al lloc dels fets. | Joan Guirado
Desenes de curiosos s'han acostat fins al lloc dels fets. Foto: Joan Guirado

Actualització a les 12:15 h
L'Ajuntament d'Olot celebra avui al migdia un ple extraordinadri per condenar els fets i decretar tres dies de dol oficial

----------------------------------------------------

(Notícia inicial)

Quatre persones han estat assassinades a trets aquest dimecres a primera hora del matí a la Garrotxa. Els dos primers morts són Joan Tubert Guillamet i el seu fill Àngel, constructors d'obres, que han estat tirotejats al bar La Cuina de l'Anna, del nucli de la Canya, a uns tres quilòmetres d'Olot.

Les altres dues víctimes s'han produït a la sucursal de la Caja de Ahorros del Mediterráneo del carrer Molleras, al centre d'Olot. En un primer moment s''havia informat que una de les víctimes seria el director de la sucursal, però aquesta informació ha quedat desmentida. L'alcalde d'Olot ha declarat que les víctimes són dos empleats, un home i una noia, que treballaven a la sucursal. Es tractaria d'Anna P. i Rafael T. L'agressor ha disparat els trets des de la porta del local, arran de carrer, i un d'ells ha impactat en una funerària veïna.

L'autor dels quatre crims seria un veí del municipi d'En Bas, de nom Pere Puig i Puntí, de 57 anys d'edat,, que ja ha estat detingut pels Mossos d'esquadra, i que  treballava a l'obra dirigida pel constructor assassinat, que tenia l'empresa de Construccions Tubert SL, de la Vall de Bianya.

Les morts de la Canya s'han produït quan les dues víctimes estaven esmorzant, molt a prop de l'obra que tenien en curs. En aquell moment, hauria arribat l'agressor i només entrar al local els hauria disparat alguns trets amb una escopeta. Tot seguit, hauria anat cap a la sucursal de la CAM a Olot. L'autor de les morts arribava cada dia amb transport públic a la feina, però avui ho ha fet en un vehicle -sembla que un Suzuki- tot terreny de color blau.

Algunes persones presents en el bar de la Canya han comentat a Nació Digital que el motiu dels fets podria ser de caire econòmic, relacionat amb deutes, però no hi ha més dades clares sobre el cas.

L'alcalde d'Olot, Lluís Sacrest, ha assenyalat que el presumpte autor dels fets tindria greus problemes econòmics. També s'ha sabut que l'empresa possiblement li devia diners i que podria haver estat acomiadat en els propers dies degut a la situació de crisi del sector. 
Arxivat a