27.000 olotins decidiran el 25A

Alfons López Tena i el seu equip, s'incorporen a la direcció de la campanya d'Olot Decideix

Joan Guirado
11 de març del 2010
Alfons López Tena amb Jordi Feu i Jordi Gasulla, a la presentació d'Olot Decideix
Alfons López Tena amb Jordi Feu i Jordi Gasulla, a la presentació d'Olot Decideix | Joan Guirado
Alfons López Tena, Marçal Orri i Jordi Anento s'han incorporat a la campanya del 25 d'abril a Olot, a fi d'organitzar la campanya per la consulta independentista. Aquest és l'equip que, el passat desembre van estar al capdavant d'Osona Decideix, amb uns índex de participació molt elevats.

El portaveu de La Garrotxa Decideix, Jordi Gasulla ha explicat durant la presentació d'aquests fitxatges que "tenim un gran equip". Gasulla també ha explicat que a diferència de les darreres campanyes, en aquesta ocasió Olot Decideix s'estructurarà en microcomissions per sectors de població, per tal de que no quedi cap olotí sense conèixer què es vota. Des de la comissió organitzadora també tenen previst anar a parlar amb totes les entitats de la ciutat ja que, en aquesta campanya, des d'Olot Decideix no s'organitzaran activitats, sinó que es canalitzaran a través d'altres entitats.

Alfons López Tena ha recordat que la consulta del 25A a Olot no és fàcil, perquè la ciutat "té una complexitat de població molt important, ja que un 20% són persones de la nova immigració, a qui no els arriba el missatge complert". López Tena també ha explicat que des d'Olot Decideix s'opta per la "neutralitat institucional i una campanya arran de terra".
El notari també ha explicat que en el cas de la capital de la Garrotxa hi ha dos campanyes diferents. La dels nacionals i la dels diferents segments de la nova immigració, amb la possibilitat de que, aquests vagin amb poca quantitat a les urnes. López Tena ha posat el cas de Vic, recordant que només un 18,3% d'aquesta nova immigració va anar a votar -a la capital osonenca un 23% de la població és immigrada, un 3% més que a Olot-.

A tota la ciutat s'instal·laran 21 col·legis electorals, els mateixos que en uns comicis vinculants. A més, seran els mateixos que en qualsevol altres eleccions, amb l'objectiu de facilitar a l'electorat l'anar a votar. En total, són 27.000 els olotins amb dret a vot.
El proper divendres 19 de març es farà, a les vuit del vespre, la presentació d'Olot Decideix al Centre Catòlic. Per poder desenvolupar la jornada amb total normalitat, Olot Decideix necessita 300 voluntaris, una xifra molt superior a la que disposen actualment. Per col·laborar-hi es pot fer a través de la pàgina web.

López Tena, amb Jordi Feu i Jordi Gasulla durant la roda de premsa d'aquest dijous a la tarda. Joan Guirado

Arxivat a