Garrotxa Decideix satisfeta amb el desenvolupament de les consultes

Redacció
16 de desembre del 2009
Un cop sabuts els resultats de participació a escala nacional, La Garrotxa Decideix vol mostrar la seva satisfacció per l’elevada participació a la nostra comarca que ha estat del 38,72 % i ha superat la mitja nacional en més de 11 punts i a menys de 3 punts de la comarca d’Osona.

Aquest resultat, segons La Garrotxa Decideix "deixa palès que els ciutadans estan disposats a manifestar democràticament i pacífica la seva voluntat de decidir el futur de la nostra nació". L’alta participació a la nostra comarca, més elevada que en algunes altres eleccions, és un fet "que ha de ser tingut en compte pels representants polítics i demanem també a les forces polítiques, tant a les que han donat suport al procés com a aquelles que s’hi han mostrat obertament en contra, que tinguin en compte la voluntat de quasi un 40% de la població de La Garrotxa i que la respectin tant amb les seves accions com en les seves declaracions", manifesten des de la plataforma.

El rigor i transparència que han presidit tot el procés ha estat reconegut per l’avaluació de dos observadors internacionals provinents del Quebec i Euskadi. Des de Garrotxa decideix asseguren que "ens enorgulleix el reconeixement que el procés organitzatiu  seguit és un cas exemplar i únic en el món, a l’estar organitzat de forma impecable i al marge de l’administració estatal. Els observadors han constatat que els electors han tingut l’oportunitat de votar lliurement per qualsevol de les opcions possibles, i que la neutralitat ha estat una constant en totes les accions de La Garrotxa Decideix".

Els resultats d’aquestes consultes esperonen als membres de La Garrotxa Decideix a seguir la tasca d’ajudar a organitzar consultes a la resta de municipis de La Garrotxa, inclòs Olot.