Més de 300 persones troben feina en el que portem d'any a través de Les Mates

De gener a setembre augmenten les ofertes de feina que arriben al servei i la taxa d’atur a Olot i la Garrotxa se situa a nivell de l’any 2008 | L’anàlisi del mercat del treball i la millora de la qualitat de l’ocupació, reptes de l’Àrea d’Ocupació de l’Ajuntament d’Olot

El regidor de Promoció Econòmica, Estanis Vayreda, amb la responsable de l’Àrea d’Ocupació, Lídia Fernández, han explicat les dades d’Ocupació dels primers nou mesos d’any.
El regidor de Promoció Econòmica, Estanis Vayreda, amb la responsable de l’Àrea d’Ocupació, Lídia Fernández, han explicat les dades d’Ocupació dels primers nou mesos d’any. | @olotuit.
Redacció
24 d'octubre del 2017
Actualitzat a la 13:03h
En els primers nou mesos de l’any, 763 persones s’han inscrit al Servei d’Orientació Laboral del Mas Les Mates i 328 han trobat feina amb el suport del servei. Representa un 64% del total dels ciutadans que, en tot l’any passat, van tornar a accedir al mercat laboral amb l’orientació de Les Mates i que ja va significar un increment molt important en relació al 2015 que es va tancar amb 347 persones inserides (pràcticament les mateixes que el servei ha inserit a 31 de setembre de 2017).

Les ofertes de feina que arriben a Mas Les Mates continuen augmentant. De gener a setembre de 2017, el Servei d’Ocupació ha rebut 295 sol·licituds per part d’empreses, 43 més que en el mateix període que l’any passat. Les ofertes que més costen de cobrir són dels sectors del comerç, hostaleria i atenció a les persones, també els sectors tècnics industrials i persones per sectors administratius amb idiomes.  Per això des de l’Àrea d’Ocupació de DinàmiG s’impulsen diferents iniciatives com les jornades de selecció de professionals per a sectors concrets. Fins al moment, s’han realitzat Speed Dating dedicat al sector industrial, al sector de la restauració, les d’activitats turístiques i els supermercats. A l’espera dels resultats d’aquest últim, en total s’han aconseguit 17 noves contractacions.

Pel que fa als diferents serveis que s’ofereixen des de les instal•lacions del carrer Mestre Falla, 99 persones han realitzat un procés d’orientació per competències i 53 d’aquestes ja han trobat feina (53,5%).

El perfil de persona que es dirigeix al Mas Les Mates és divers: tant s’atenen persones amb un baix nivell formatiu com amb estudis universitaris, així com persones que estan a l’atur o que estan treballant i busquen una millora de feina.

Des de l’Ajuntament d’Olot i Consell Comarcal també es treballa a través de DinàmiG en programes dirigits als joves, que estan subvencionats pel Servei d’Ocupació de Catalunya i cofinançats pels Fons Social Europeu.  El Joves per l’ocupació -adreçat a 20 joves que no han finalitzat l’ESO o bé que tot i finalitzar-lo no han continuat estudiant i estaven a l’atur-. Tots els participants han realitzat una formació professionalitzadora en una indústria alimentària o de manteniment. Un d’ells ja ha finalitzat l’ESO, un altre s’ha matriculat a un Cicle Formatiu de Grau Mitjà i 6 més s’estan preparant per obtenir-lo. Fins al moment, 17 joves han trobat feina. D’altra banda, el Fem Ocupació per Joves -adreçat a 20 joves amb estudis d’ESO, Cicles Formatius de Grau Mitjà o batxillerat i que es troben a l’atur-, s’ha col•laborat amb Tavil que ha format com a mecànics i ha contractat 19 joves mentre que l’empresa Tornejats i mecanitzats n’ha contractat un altre.

La taxa d’atur continua a la baixa 

La taxa d’atur a Olot i la Garrotxa s’ha situat a nivell de l’any 2008. Segons les últimes dades publicades (de setembre de 2017), a Olot hi ha actualment 1.426 persones sense feina (2.098 a la Garrotxa). En les gràfiques següents es pot observar l’evolució que l’atur ha experimentat en els darrers anys a Olot i la Garrotxa:
 
 

Mentre la taxa d’atur continua baixant, el Servei de Les Mates també ha detectat persones amb més dificultats a l’hora de trobar feina. Per donar-los resposta s’ha iniciat un estudi que permeti analitzar les característiques del mercat laboral i estudiar possibles noves vies d’insercions. L’informe també ha d’aportar més dades sobre la qualitat dels llocs de treball.


 
Arxivat a