La Vall d'en Bas recupera la Festa de la Gent Gran després de més de 25 anys

Fins a 120 veïns i veïnes dels diversos pobles del municipi es van aplegar aquest diumenge a Sant Esteve per celebrar-la

La Cobla infantil i juvenil de l’escola Conrad Saló de la Bisbal va animar les sardanes en la Festa de la Gent Gran al pavelló municipal.
La Cobla infantil i juvenil de l’escola Conrad Saló de la Bisbal va animar les sardanes en la Festa de la Gent Gran al pavelló municipal. | @ajuntamentbas
Redacció
16 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 10:35h
La Vall d’en Bas va celebrar aquest diumenge la Festa de la Gent Gran en que van participar fins a 120 persones dels pobles de la vall. L’esdeveniment va ser un homenatge als veïns del municipi i va esdevenir, també, un punt de trobada per a aquestes persones.

La celebració va iniciar-se a les 12 del migdia amb una ballada de sardanes amb la Cobla infantil i juvenil de l’escola Conrad Saló de la Bisbal. A continuació, a la Sala Annexa del Pavelló Municipal d’Esports de la Vall d’en Bas s’hi va dur a terme un dinar popular amb tots els assistents. Abans d’iniciar l’àpat, es va fer un reconeixement a les persones més grans de cada poble de la vall on, els que van poder assistir, van rebre una il·lustració i un text literari basat en la seva història de vida i recitat per un dels seus néts. L’acte va acabar amb una sessió de ball de fi de festa.
 

Un moment del dinar popular per als assistents a la Festa de la Gent Gran Foto: @ajuntamentbas


La Festa de la Gent Gran, un gran esdeveniment a la vall

La Festa de la Gent Gran s’ha recuperat després de més de 25 anys que no se celebrava. La iniciativa va sortir del nou consistori i un grup de voluntaris que volien tornar a fer-la, tot adaptant-la als nous temps aquest acte festiu, que anys enrere era un dels esdeveniments més destacats de la vall.

Les últimes edicions de la Festa de la Gent Gran s’havien celebrat a mitjan anys vuitanta. Els pobles organitzaven les seves pròpies festes. Era un acte lluït i molt esperat on els avis anaven acompanyats d’una noia jove i les àvies d’un noi jove (majoritàriament un nét o néta). Es feia una processó de les parelles fins a l’església i, després de la missa, es duia a terme l’acte d’homenatge. Per ser homenatjat calia tenir més de 70 anys, motiu pel qual complir-los i poder participar a l’esdeveniment es vivia amb especial il·lusió.