Marcel Compte i Alba Xandri guanyen la 3a Vertikalm del Puigsacalm

Fins a 123 atletes van sortir de Sant Privat d'en Bas (535 m) per pujar 5 km fins al cim, a 1.514 m d'altura

Els guanyadors de les diverses categories en la foto de família a la plaça de Sant Privat d'en Bas. | @dp_fotografs
16 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 9:51h

En aquesta foto podem veure Adrià Duarri a primer terme –que va quedar tercer–, seguit de Marcel Compte, que va guanyar la cursa, durant la pujada al cim del Puigsacalm. Foto: @dp_fotografs

El vigatà Marcel Compte i la berguedana Alba Xandri van ser, aquest diumenge 15 d'octubre, els vencedors absoluts de la 3a Vertikalm, la pujada al cim del Puigsacalm (1.514 m) des de la vila de Sant Privat d'en Bas (535 m), en un recorregut de 5 km que va aplegar en aquest racó de la Vall d'en Bas fins a 123 corredors i corredores de muntanya en un dia ben assolellat i sense boires.

Marcel Compte, que ja va guanyar l'edició de 2016 i va quedar sisè en la primera cursa l'any 2015, va fer un temps de 00:42:37 h, amb què va batre el seu propi rècord. Igualment, la berguedana Alba Xandri, amb un temps de 00:52:41 h, també va fer miques el rècord anterior, que posseïa la ripollesa Roser Ortes de la cursa de l'any 2016 (00:57:00).

La berguedana Alba Xandri va guanyar la cursa entre les dones amb un mmillorable temps de 00:52:41 h. Foto: @dp_fotografs

Rere Compte, van arribar Marc Sabater, de Capellades, i Adrià Duarri, del Palà de Torroella; i rere Xandri van entrar Alba Segura, de Castelló d'Empúries, i Mila Duran, de les Planes d'Hostoles.

Sota l'organització del GECA (Grup Excursionista Cultural i Alpinista), de Sant Esteve d'en Bas, la Vertikalm és una cursa puntuable a la 8a Copa Catalana de Curses Verticals de la FEEC (Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya).

Vegeu tots els resultats en aquest vincle.

I un bon àlbum de fotos en aquest vincle.