El Mercat de la Joguina: divertit, educatiu, solidari i democràtic

Finalment, el passat dia 8, es va votar no treure-li el cigar dels morros al porc gegant de l'Associació d'Olotins Amics del Porc i el Xai (AOAPIX)

El porc gegant de l'AOAPIX continuarà, com fins ara, amb el cigar apagat a la boca, després dels resultats del referèndum celebrat el passat diumenge.
El porc gegant de l'AOAPIX continuarà, com fins ara, amb el cigar apagat a la boca, després dels resultats del referèndum celebrat el passat diumenge. | Aoapix.
Redacció
12 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 9:47h
Finalment, el passat diumenge, dia 8 d’octubre, la penya AOAPIX amb la col·laboració de l’Institut Municipal de Promoció d’Olot i diferents patrocinadors va organitzar el Mercat de la Joguina (que s'havia previst fer el dia 1 d'octubre, tot coincidint amb el referèndum del passat dia 1 d'octubre).

Prop de 300 nens, nenes i joves de 6 a 16 anys, d’Olot i Comarca, varen organitzar-se per presentar més de 120 parades. Al llarg del matí també es va celebrar el referèndum per decidir si es treia o es mantenia el cigar al porc gegant. Van votar un total de 322 persones, de les quals una seixantena eren adults membres de la penya i la resta mainada de 6 a 16 anys. Després de fer el recompte, el resultat va ser molt clar i el porc continuarà, com fins ara, amb el cigar apagat a la boca: 215 persones van votar NO (66,8%), 105 van votar que volien treure el puro (32,6%) i 2 persones van votar en blanc (0,6%).

De 10 a 14h del matí, l’AOAPIX va insistir i recomanar als pares i mares que deixessin fer als seus fills i filles perquè s’espavilessin. Posar preus, gestionar canvi, ajustar-se a l’oferta, organitzar la paradeta, desfer-se d’objectes no utilitzats, gestionar el guanys,  atendre correctament els clients, ser solidaris..., són algunes de les coses que varen poder practicar la mainada. En tot moment el Mercat va estar acompanyat per Ràdio Mercat de la Joguina que a banda de fer sonar un extens repertori de música del país va animar en tot moment tant als firaries com als compradors.

A banda de la compra-venda de joguines, els participants i els visitants podien fer un gest solidari i col•laborar amb la Fundació A. Bosch per la recerca contra el càncer infantil comprant samarretes del Mercat de la Joguina. La mainada i les famílies també podien regalar joguines per a la quina infantil i familiar de Sant Miquel que organitza l’Espai Larai cada Nadal.

A la una del migdia es va realitzar en rigorós directe el sorteig de la Gran RIFA. Els premiats, la família Garrigós-Pagès, que tenien el número 4754, guanyador del sorteig, van ser localitzats la mateixa tarda.

En resum, el Mercat de la Joguina és una activitat senzilla, divertida i clarament educativa que s’ha consolidat i que ja forma part del calendari festiu i de mercats de la ciutat. La Penya Aoapix està molt contenta d’aquesta activitat i vista l’acceptació de l’acte per part de la mainada i de les famílies, ja prepara el Mercat de l’any vinent que si no hi ha novetats està previst per al dia 7 d’octubre de 2018.

 
Arxivat a