Els olotins aturats majors de 60 anys rebran un servei d’assessorament

El Servei d’Ocupació del Mas Les Mates ha detectat aquesta necessitat a partir de consultes de persones inscrites al servei que tenen dubtes de si es poden jubilar

El regidor de Promoció Econòmica, Estanis Vayreda, ha presentat aquest matí el projecte +60.
El regidor de Promoció Econòmica, Estanis Vayreda, ha presentat aquest matí el projecte +60. | Ajuntament.
Redacció
09 d'octubre del 2017
Actualitzat a la 13:10h
El projecte +60 s’adreça als majors de 60 anys, empadronats a Olot, que es troben en situació d’atur, i que, tot i que han treballat durant molts anys, no disposen de la cotització suficient per poder accedir a la jubilació.

El regidor de Promoció Econòmica, Estanis Vayreda, ha explicat aquest matí, en l'habitual roda de premsa dels dilluns, que “el Servei d’Ocupació del Mas Les Mates ha detectat aquesta necessitat a partir de consultes de persones inscrites al servei que tenen dubtes de si es poden jubilar, si tenen prou període cotitzat, en quines condicions podrien fer-ho, on s’han de dirigir...”. Per aquest motiu s’ha cregut interessant poder proveir aquest servei d’assessorament.

Les persones interessades s’han d’inscriure a DinàmiG (carrer de Tomàs de Lorenzana, 15, d’Olot) i junt amb la sol·licitud han d’aportar la documentació següent: fotocòpia del DNI/NIE, vida laboral actualitzada, full d’inscripció a l’Oficina de Treball de la Garrotxa com a demandant d’ocupació i certificat d’empadronament a Olot.

Des de l’Àrea d’Ocupació de DinàmiG es realitzarà un estudi personalitzat de cada cas que consistirà en un informe de la situació actual de la persona i les possibilitats de poder accedir a la jubilació. En cas que es trobi amb carències de cotització, es quantificaran per tal que la persona conegui les opcions que té i pugui resoldre la seva situació de la millor manera possible.

Actualment a Olot hi ha 255 persones de 60 anys o més que es troben en situació d’atur, i l’objectiu de l’Ajuntament d’Olot amb aquest projecte és poder assessorar les persones que es trobin en aquesta situació i ho necessitin sobre les possibilitats que tenen d’accedir a la jubilació.
 
Arxivat a