Torna la Trepitja Garrotxa del Centre Excursionista d'Olot el 21-22 d'octubre

La cursa solidària per l'Alta Garrotxa es fa en benefici de la Fundació Albert Bosch | Enguany l'Ultra, amb 110 km i 5.300 m D+, entra a la Copa Catalana de Curses d’Ultraresistència per Muntanya de la FEEC

Una imatge restrospectiva de la Trepitja Garrotxa 2016.
Una imatge restrospectiva de la Trepitja Garrotxa 2016. | Josep Maria Montaner.
Redacció
05 d'octubre del 2017
Actualitzat el 10 d'octubre a les 10:41h

Pep Berga, ha presentat avui la cursa amb el president del Centre Excursionista Olot, Ramon Regi, el cap de cursa Trepitja Garrotxa Solidària, Paco Gil, i Jordi Port, de Noel Alimentària. Foto: Martí Albesa.


El primer tinent d’alcalde de l'Ajuntament d'Olot, Pep Berga, ha presentat avui la cursa amb el president del Centre Excursionista Olot, Ramon Regi, el cap de cursa de la Trepitja Garrotxa Solidària, Paco Gil, i Jordi Port, de Noel Alimentària. El proper 21 i 22 d’octubre de 2017 tindrà lloc la quarta edició de la Trepitja Garrotxa Solidària, l'única ultra trail solidària a l’Alta Garrotxa organitzada pel Centre Excursionista d'Olot en benefici a la Fundació Albert Bosch.

La Trepitja Garrotxa, una Ultra Trail que recorre els paratges de l’Alta Garrotxa i que té el seu centre neuràlgic a la localitat d’Oix. és un esdeveniment solidari ja que, gràcies a la marca Noel, destina tots els beneficis a la Fundació Albert Bosch, qui treballa en la recerca de solucions mèdiques per a malalties infantils. Es divideix en tres proves: l’Ultra, el Trail i una Cursa més curta. Aquest 2017 la cursa té l'opció Ultra, amb amb 110 km i 5.300 m D+ –que és del Campionat de Catalunya– i entra a la Copa Catalana de Curses d’Ultraresistència per Muntanya de la FEEC (Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya) i qualificada amb 5 punts per a la UTMB.

El recorregut Trail amb 64 km i 3.000 m D+ i que destaca per tenir únicament un 1% d'asfalt i qualificada amb 4 punts per la UTMB i finalment la Cursa de Muntanya amb 22 km i 1.200 m D+ pensada per a tot amant de les curses sigui quin sigui el seu nivell. Com a novetats per aquesta edició destaquem la millora qualitativa de l'itinerari del que se n'han eliminat els trams d'asfalt i  una gran quantitat de pista forestal esdevenint una cursa que transcorre bàsicament per corriols i camins. Aquest fet es constata amb la màxima puntuació que ens atorga la International Trail Running Association i que s'obsequia amb punts per a la reconeguda Ultra Trail del Mont Blanc que es celebra cada estiu a Chamonix (França).

Els actes comencen el divendres 20 d’octubre a l’Hospici d’Olot amb l’entrega de dorsals i benvinguda de corredores i seguiràn dissabte i diumenge amb Oix com a nucli central de sortida i arribada de les curses.

La novetat d’enguany, 12 km per córrer o caminar. La Cursa Trepitja Garrotxa Solidària de 12 km i 550 m d+ proposa una descoberta per camins i corriols per a tots els amants de la muntanya, ja sigui corrent o caminant. La Cursa 12 km sortirà el diumenge 22 a les 8h30 d’Oix i el límit de temps per a fer-la és de 4hores (arribada límit a les 12h30). Aquesta cursa és puntuable per a la 16a edició de la Copa Catalana de Curses per Muntanya de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) en categoria cadet.

La Trepitja Garrotxa, Campionat de Catalunya i puntuable per la Copa Catalana de Curses d’Ultrasistència. Una de les novetats més destacades és l’adjudicació de Campionat de Catalunya a la Ultra mantenint-se al mateix temps com a prova puntuable per a la a Copa Catalana de Curses d’Ultraresistència de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) que aplega en la sisena edició un total de quatre proves d’arreu de
Catalunya.

Aquesta competició va començar el dia 29 d’abril en l’entorn de les muntanyes de Prades, i acabarà en el mateix escenari, però a diferent vessant, el 4 de novembre. Enguany mantenim la direcció del recorregut de l’any passat i sempre amb la intenció de millorar-ne els trams menys agraïts per als corredors qui busquen una cursa 100% de muntanya. Enguany la Trepitja Garrotxa es suma al codi de bones pràctiques en curses de muntanya per fer d’aquesta una activitat sostenible i respectuosa amb l’entorn.

A benefici de la Fundació Albert Bosch

Tots els beneficis es destinen a projectes de recerca mèdica infantil gràcies a la col·laboració amb la Fundació Albert Bosch ja que Noel Alimentària és el patrocinador de la prova esportiva i tots els beneficis es destinen a la seva fundació que treballa en projectes de recerca a l’Hospital de la Vall d’Hebron, especialitzat en malalties infantils. Col·laboren a la Trepitja Garrotxa L’Ajuntament d’Olot, el Consell Comarcal de la Garrotxa, Turisme Garrotxa, Itinerànnia i tots els ajuntaments per on passa la Trepitja Garrotxa.

Destacada presència d’atletes reconeguts. Al llarg d’aquestes edicions la Trepitja Garrotxa Solidària ha comptat amb diversos corredors i corredores reconegudes, enguany comptarem amb Pau Capell (1er Transgrancanària 125km, entre altres) i també amb altres atletes qui encara no han formalitzat la inscripció.

Crida a la participació per animar als corredors. Des de la organització fem una crida a totes les persones interessades a venir a la Carena del Comanegra al Pic de Les Bruixes el dissabte 21 d’octubre a les 11 del matí per animar els participants de l'Ultra i la Trail al seu pas per un dels punts més emblemàtics de la cursa.

 
Arxivat a