Les garrotxines Verdaguer i Rodà guanyen el Premi de Literatura Eròtica

Les dues joves, nades a Olot el 1982, han escrit l'obra «Històries íntimes», guardonada amb 4.000 euros i l'edició per part de Bromera

Les autores premiades durant l'acte de lliurament del guardó el passat 29 de setembre.
Les autores premiades durant l'acte de lliurament del guardó el passat 29 de setembre. | Bromera
Redacció
04 d'octubre del 2017
Actualitzat el 05 d'octubre a les 9:25h
Aquest passat divendres, dia 29 d’octubre, es va fer fer públic el veredicte del jurat de la vint-i-tresena edició del premi de Literatura Eròtica de la Vall d’Albaida, que va triar com a guanyadora l’obra Històries íntimes de Jenni Rodà i Neus Verdaguer, qui han rebut el premi en l’acte celebrat a la Pobla del Duc.

Històries íntimes és un recull de contes eròtics que narra les peripècies sexuals de diversos membres d’una mateixa família. Els relats adopten punts de vista molt diferents, tant pel que fa a l’edat de les protagonistes com a l’època en la qual se situa la història, i també a l’orientació sexual dels personatges.

Jenni Rodà i Casado és llicenciada en Periodisme i fa més de deu anys que es dedica a la correcció i a la traducció en un servei lingüístic. Ha exercit com a professora de català per a adults i ha escrit alguns articles en mitjans de comunicació sobre llengua i l’àmbit socioeconòmic. Recentment ha guanyat diversos certàmens literaris i ha publicat "Pintaungles de colors" a l’antologia solidària Lluitem junts.
 

Les olotines Rodà i Verdaguer amb el guardó a les mans. Foto: Cedida.


Neus Verdaguer i Pagès és diplomada en Educació Social i en Magisteri. Treballa de mestra des de fa gairebé una dècada i ha publicat diversos articles relacionats amb el món de l’educació. L’any 2016 va publicar Si no hi ha demà, un llibre solidari autoeditat, escrit a quatre mans amb Sílvia Pagès, la protagonista de la història. També ha publicat el relat Diuen… a l’antologia solidària Lluitem junts.

En el veredicte, s’hi ha destacat de l’obra escollida que es tracta d’una obra molt completa, amb una prosa atractiva i una perspectiva marcadament femenina. A més, han remarcat que destaca per estar construïda mitjançant relats interconnectats que adopten un ritme àgil i íntim, amb un domini del llenguatge notable, a les quals coses s’afegeix que totes les històries estan explicades des d’una òptica femenina que suposa una alenada d’aire fresc en aquest gènere, segons el jurat.

El premi, al que en aquesta edició hi han optat 13 originals provinents de diverses comarques de tot el país, està dotat amb 4.000 euros, i Edicions Bromera publicarà l’obra en la col·lecció L’Eclèctica.
Arxivat a