VÍDEO Gran concentració dels estudiants olotins per la democràcia i les llibertats

L'alcalde, Josep M Corominas, tot just arribar de Girona de no declarar davant la fiscalia, ha compartit amb els joves aquest moment històric

Els estudiants d'Olot han trasmès tothora un comportament festiu i alhora combatiu.
Els estudiants d'Olot han trasmès tothora un comportament festiu i alhora combatiu. | Xavier Borràs.
21 de setembre del 2017
Actualitzat el 22 de setembre a les 9:53h


Més de tres-cents estudiants dels instituts d'educació secundària s'han concentrat avui a dos quarts de dues del migdia davant l'Ajuntament d'Olot, al Firalet –i sota un sol abassegador–, per expressar la seva indignació davant la repressió exercida per l'Estat espanyol, la solidaritat amb els detinguts i el ferm convenciment que el dia 1 d'octubre es podrà votar, per bé que la majoria d'ells, malauradament, no ho podran fer per les limitacions d'edat electoral encara vigents.
 

Els estudiants han confegit pancartes de tota mena per expressar la seva indignació davant els fets ocorreguts. Foto: Xavier Borràs


Ha calgut esperar l'arribada de l'alcalde –que havia expressat el seu desig de ser present a l'acte per donar escalf als joves–, tot just arribat de Girona, on no ha prestat declaració davant de la fiscalia, perquè un grup de tres joves estudiants, amb un megàfon, llegissin el manifest preparat per a l'ocasió (i que podeu escoltar en el vídeo que ha fet Nació Garrotxa).

Els crits d'"independència", "volem votar", "Ni Espanya, ni França, Països Catalans" i altres –a més del cant d'Els Segadors– han animat la concentració, tothora festiva, alegre i combativa. En el manifest, per reforçar que són la generació del canvi, de la llibertat, han demanat a tots els estudiants de tornar a les aules a estudiar per poder-ho fer possible.
 

L'alclade, Josep Maria Corominas, ha estat ovacionat quan ha aparegut a Firalet, davant de l'Ajuntament. Foto: Xavier Borràs.


Al seu torn, l'alcalde Josep M. Corominas –que ha estat ovacionat quan ha sortit de l'edifici consitorial–, ha expressat la seva satisfacció per la gernació de joves presents i ha animat els joves a no defallir en la lluita pel seu futur, que es juga, precisament, ara.
 

La concentració ha crescut en nombre a mesura que s'acostava l'hora de començar. Foto: Xavier Borràs


 
Arxivat a