VÍDEO Olot aplega el clam garrotxí contra la repressió i pel referèndum de l'1-O

Milers de persones vingudes d'arreu de la comarca s'han manifestat al Firalet en una concentració històrica, que no s'havia vist mai fins ara

Mai no s'havia una gernació com la d'avui concentrada a Olot.
Mai no s'havia una gernació com la d'avui concentrada a Olot. | Foto: Martí Albesa.
20 de setembre del 2017
Actualitzat el 21 de setembre a les 9:27h


Ni la gent més gran i veterana en l'activisme polític de la capital de la Garrotxa no havien vist mai la gernació que s'ha concentrat avui al Firalet, davant de l'Ajuntament d'Olot, on joves, vells i famílies de tota classe i condició, vinguts de la tota la comarca, s'han aplegat per mostrar solidaritat amb tots els detinguts, amb el Govern i el president Puigdemont i contra la repressió que està exercint l'Estat a través de fiscals, jutges i forces militars i policíaques.

Amb crits de "Votarem!" i "Independència" els ànims s'han anat escalfant fins que, un cop fet silenci, el regidor Josep Berga, en funcions de batlle –ja que Mia Coromina no ha pogut assistir-hi pels problemes de salut que arrossega–, ha fet un breu i sentit parlament als congregats, en què ha blasmat l'actitud del Govern espanyol i ha manifestat que la millor resposta contra aquestes actituds antidemocràtiques i lesives dels drets més fonamentals dels ciutadans no solament era ser al carrer, com en aquells moments, si no anar a votar el dia 1 d'octubre.
 

Tothom ha seguit amb molta atenció i civisme el desenvolupament de l'acte Foto: Martí Albesa


Berga ha donat pas a la lectura del manifest polític que han redactat conjuntament l'Associació de Municipis per la Independència i l'Associació Catalana de Municipis, que ha tronat a arrencar una llarga ovació dels garrotxins.


Abans de tancar l'acte, una jove ha demanat "permís als pares i als professors" que tots els estudiants puguin sortir demà dels centres per manifestar-se demà a les 13:30 h a la vila. Ells, els més joves, i la resta de garrotxins han tingut un comportament cívic exemplar.
 

Al final de l'acte, s'ha encès una estelada lluminosa que ha estat molt celebrada pels concentrats. Foto: Xavier Borràs


De la gran quantitat de gent vinguda a la concentració n'ha donat bon compte el col·lapse de més de 40 minuts que s'ha produït al pàrquing del Firalet, que els garrotxins s'han pres amb paciència.